demachiant-natural

6 rețete pentru un demachiant natural, preparat acasă

Demachierea este una dintre rutinele zilnice ce nu trebuie ignorată. Sfatul meu este să nu vă culcați niciodată cu machiaj pe față.

Machiajul ne ține porii închiși, nu-i lasă deloc să respire și astfel pot apărea diverse probleme ale pielii, cum ar fi acneea, punctele negre sau îmbătrânirea prematură.

Demachierea este importantă pentru păstrarea unui ten sănătos și frumos și dacă optați pentru un demachiant natural, cu atât mai bine pentru tenul vostru.

Cel mai bine pentru piele este să ne demachiem tenul cu produse cât mai naturale și să evităm cremele și produsele din comerț care conțin chimicale. Nu vi s-a întâmplat să vi se irite pielea sau să vă usture ochii în urma folosirii demachiantului? Acesta este semnul că pielea voastră are nevoie de alt tip de îngrijire.

Când m-am hotărît să nu mă mai demachiez cu clasicele demachiante, am rămas uimită de câte variante sănătoase pentru piele sunt pentru acest ritual și câte metode simple, la îndemână și deloc costisitoare există pentru a ne prepara singure un demachiant natural acasă.

Fiind adepta cosmeticelor naturale, am încercat mai multe uleiuri naturale și creme foarte ușor de preparat, pe care vi le prezint mai jos.

  1. Uleiul de cocos este preferatul meu. Este foarte eficient în demachiere, miroase frumos, hrănește și tonifiază pielea și elimina impuritățile. Pielea va fi clar mai sănătoasă, mai fină, mai elastică, iar machiajul se va întinde mult mai bine la următoarea aplicare. Ideea este că trebuie să aveți răbdare cu uleiul de cocos și să-l folosiți regulat. De folosit ca și demachiant este simplu. Uleiul trebuie aplicat pe piele și îndepărtat apoi cu o dischetă.
  2. O altă variantă a demachiantului este o cremă care poate fi gata imediat, cu ajutorul unui castravete și unei jumătăți de cană de lapte. Castravete, curățat de coajă, trebuie făcut pastă. Această pastă se combină cu laptele și se pune pe foc, amestecând din când în când. După ce începe să fiarbă se mai lasă 5 minute și apoi se ia de pe foc. Crema rezultată este folosita ca un demachiant normal. Se întinde pe dischetă și se curăță tenul cu mișcări circulare, după care se clătește. Acest demachiant poate fi păstrat la frigider o săptămână. După folosirea acestuia veți avea un ten mult mai luminos și curat.
  3. O altă modalitate prin care puteți obține un demachiant natural este să amestecați 60 ml ulei de jojoba, o capsulă de vitamina E și 4 picături de ulei esențial de lavandă. Acest mix este super de folosit pentru demachiere. Curăță foarte bine tenul și lasă pielea hidratată. Vitamina E este recomandată pentru toate tipurile de ten, acționează ca un antioxidant, ajută la reducerea ridurilor și la vindecarea pielii. O puteți folosi și simplă. Se aplică direct pe piele, se masează și se lasă să acționeze peste noapte. Pielea rămâne catifelată și elastică.
  4. Uleiul de măsline este minunat, cu atât mai mult cu cât ai un ten mai uscat. Cred că este cea mai simplă și mai la îndemână modalitate de a vă demachia. Pe o dischetă umedă puneți câteva picături de ulei de măsline, cu care vă masați ușor tenul. Apoi puteți curăța tenul cu un săpun natural pentru a scăpa de excesul de ulei. La fel puteți folosi și uleiul de ricin, de avocado sau de nuci, doar că acestea sunt un pic mai dense. După folosirea acestor uleiuri tenul este mult mai hidratat și mai curat.
  5. Amestecați 4 linguri de apă, cu 4 linguri de ulei de migdale și cu încă 4 linguri de apă de hamamelis. Va rezulta un demachiant super. Apa de hamamelis este benefică pentru orice tip de ten, având efect tonic, astringent și purifiant. Puteți urma pașii din video`ul de mai jos pentru a vă fi mai ușor să preparați această soluție. După această demachiere pielea va fi curățată în profunzime și va căpăta fermitate.
  6. Un alt demachiant natural pe care îl iubesc, este cel pe bază de plante de mușețel. Rețeta este simplă: fierbeți un ceai de mușețel din plante naturale. Când acesta s-a răcit complet, amestecați 4 linguri de ceai cu o linguriță de ulei de măsline și cu 6 picături de ulei de arbore de ceai. Cu această mixtură veți elimina impuritățile și grăsimile acumulate în pori. Mușețelul este renumit pentru proprietățile sale antiseptice, astfel că acest demachiant natural vă va lăsa cu un ten curat și revitalizat.

Demachierea naturală poate fi un prim pas pentru o îngrijire a pielii mai sănătoasă. Vă recomand să citiți și acest articol, 5 greseli majore în îngrijirea tenului, pentru a corecta și a îmbunătăți și alte ritualuri în ceea ce privește tenul.

Cum vi se par metodele și sugestiile mele? Voi ce metode de demachiere folosiți?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *