ceai-verde

10 beneficii ale ceaiului verde

Acum ceva timp îmi plăcea tare mult să beau ceai verde de la Lipton. Şi ca să nu mai beau atâta suc, am căutat o alternativă sănătoasă și am început să îmi fac ceai verde, neîndulcit, dar cu lămâie şi gheaţă. Mi-a plăcut enorm, consumam în fiecare zi, doar pentru că îmi plăcea gustul.

Abia mai târziu am descoperit că ceaiul verde ne poate ajuta să slăbim şi să ne menţinem silueta, și de atunci parcă mi-a plăcut si mai mult.

Ideea e că suntem prieteni nedespărţiţi și vreau să vă împărtășesc și vouă faptul că ceaiul verde, consumat în mod constant, devine o minunăţie. Așa că vă prezint multiple beneficii ale ceaiului verde, de care ne putem bucura în fiecare zi.

10 beneficii ale ceaiului verde

  1. Revitalizant, susţine starea de bine. Cafeina din ceaiul verde e diferită de cea din cafeaua obişnuită. Se eliberează mai lent în organism şi va oferi un efect prelungit de energie, vitalitate şi bunăstare. Starea de bine se datorează tot cafeinei, care creşte concentraţia de dopamină şi norepinefrină, ceea ce ne va face să ne simţim relaxaţi şi voioşi după ce consumăm ceai verde. Aşadar, este o alternativă mai sănătoasă a cafelei, are acelaşi efect, doar că pe timp mai îndelungat şi nici nu îngălbeneşte dinţii, aşa cum face consumul îndelungat de cafea.
  2. Susţine funcţiile creierului. Această contribuţie se datorează tot cafeinei din ceaiul verde, care susţine funcţiile creierului, dar şi unui aminoacid: L-Teanina. Aceste 2 substanţe din ceaiul verde combat stresul, măresc capacitatea de concentrare şi îmbunătăţesc memoria.
  3. Detoxifiant şi antioxidant. Ceaiul verde conţine polifenoli din belşug, ceea ce îi oferă un efect puternic de antioxidant, iar acest lucru determină protejarea celulelor şi moleculelor organismului contra degradării, menţinând astfel tinereţea. Substanţele din ceaiul verde intensifică tranzitul intestinal şi diureza, ceea ce îl face un detoxifiant de top.
  4. Susţine metabolismul şi arde grăsimile. Acesta este unul dintre cele mai cunoscute beneficii ale ceaiului verde. Cel mai puternic antioxidant al ceaiului verde este Epigallocatechin Gallate. Studiile au arătat că acesta ajută la creşterea capacităţii metabolice şi sporeşte arderea grăsimilor din organism, ceea ce determină reducerea greutăţii corporale. În plus, compuşii ceaiului verde scad nivelul de zahăr din sânge şi suprimă pofta de mâncare pe fond nervos.
  5.  Protejează sistemul cardiovascular. Această calitate a ceaiului verde se pune pe seama flavonoizilor, nişte fitonutrienţi cu efecte benefice demonstrate în susţinerea bunei funcţionări a inimii. Aceşti fitonutrienţi ajută şi la prevenirea aterosclerozei. Se spune că trei căni de ceai verde pe zi reduce riscul de infarct.
  6. Anticancerigen. Ceaiul verde are o bogăţie de antioxidanţi puternici, despre care ştim că au capacitatea de reducere a cancerului. În plus, cancerul se cunoaşte drept o dezvoltare anormală a celulelor, iar ceaiul verde se ocupă de menţinerea integrităţii celulelor organismului.
  7. Antiseptic. Printre substanţele din ceaiul verde se regăseşte şi catehina, o substanţă capabilă să ucidă bacteriile, să alunge riscul de a contacta diferite forme de viruşi gripali şi de a dezvolta diferite infecţii.
  8. Sănătate orală. Ceaiul verde alungă respiraţia urât mirositoare, mai ales dacă îl consumăm în amestec cu zeama unei lămâi şi menta. În plus, tot cu ajutorul catehinei, protejează sănătatea dentară şi reduce riscul apariţiei cariilor.
  9. Luptă contra diabetului zaharat. Fiindcă reduce nivelul de zahăr din sânge şi reglează glicemia, ceaiul nostru verde poate fi catalogat drept un bun combatant al diabetului zaharat de tip 2. Există numeroase studii care demonstrează că persoanele care consumă ceai verde constant, prezintă un risc mai mic de a dezvolta diabet.
  10. Aliat de nădejde în diferite afecţiuni dermatologice. Se pare că acest ceai ne poate ajuta şi să scăpăm de coşuri şi puncte negre. Şi asta nu doar intern, prin consum constant, ci şi printr-un tratament extern, aplicat pe pielea afectată de cele două probleme menţionate. E simplu: într-o cană de ceai verde, se adaugă o lingură de oţet de mere. Apoi se aplică pe piele cu ajutorul unei dischete demachiante îmbibate în soluţie. Dimineaţa se clăteşte cu apă rece. Soluţia este antibacteriană şi nu usucă pielea, ci o catifelează. Rezultatele vor apărea după o utilizare constantă.

Aşadar, ceaiul verde pare a fi o comoară, folositoare atât pentru uz intern cât şi extern. V-am prezentat aceste beneficii ale ceaiului verde și sper că v-am convins să introduceți în rutina voastră zilnică o cană de ceai verde. Tot ce mai putem spune este: fuguţa la plafar pentru aprovizionare cu ceai verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *