servicii de hosting

Cum alegi servicii de hostare potrivite blog-ului tău?

Am văzut de foarte multe ori antreprenori în mediul online care cer recomandări pentru servicii de hostare, fie pentru blog, fie pentru site-ul lor. Deși încurajez foarte mult adunarea de recomandări venite de la alți utilizatori, de cele mai multe ori acestea nu sunt suficiente pentru a lua o decizie bună.

De ce spun acest lucru? Hai să luam exemplul unui site în WordPress care nu are instalate instrumente de monitorizare a downtime-ului (timpul în care un website nu este accesibil). Posesorul acestui site, poate spune că serviciile de hostare pe care le are el sunt excelente, deși în realitate, acesta nu măsoară niște indicatori critici.

De aceea, alegerea hostării se face cu luarea în calcul a unui număr mai mare de elemente, nu doar prin recomandări. În cadrul acestui articol voi discuta despre cum să alegi serviciile de hostare potrivite pentru tine, dacă ai un blog în WordPress.

Dar înainte de a trece mai departe, să lămurim ce înseamnă ”hostare”. Un site web are nevoie, pentru a funcționa, de niște fișiere anume. Hostarea (găzduirea) reprezintă ”găzduirea” acestor fișiere pe un server. Fără a intra în detalii tehnice nenecesare, să trecem la următorul punct, respectiv:

De ce anume trebuie să ții cont atunci când alegi servicii de hostare pentru un blog în WordPress?

1) Unde sunt situate serverele

Un aspect deseori trecut cu vederea, locul în care sunt amplasate serverele se poate dovedi foarte important pentru afacerea ta. Să presupunem că te adresezi unui public din Canada.

Dacă serverele sunt amplasate în România, poți fi sigur că pagina pe care vizitatorii tăi din Canada vor dori să o acceseze, se va încărca mai greu decât dacă ar fi servită de pe un server din Canada.

Acest lucru va duce la creșterea timpului de încărcare al paginilor de pe blog-ul tău și în curând, vei ajunge să te confrunți cu un bounce rate foarte mare. Dacă ai o idee clară încă de la început despre ce anume vrei să faci și care este publicul căruia te adresezi prin blogul tău, atunci vei reuși să alegi niște servicii care să te avantajeze.

2) Dacă există optimizări făcute special pentru site-urile web în WordPress

Există servicii de hostare care oferă optimizări pentru WordPress. Deoarece este o platformă foarte larg răspândită, WordPress beneficiază de un număr foarte mare de plugin-uri gratuite.

Deși acest lucru reprezintă un avantaj major comparativ cu alte platforme, poate însemna și că aceste plugin-uri nu sunt mereu optimizate, iar acest lucru poate face ca site-ul tău să se încarce mai greu.

Pentru că suntem în 2020, așteptarea normală a oricărei persoane care folosește internetul, este ca o pagină web să se încarce într-un timp decent.

Dacă folosești servicii de hostare neoptimizate pentru platforma pe care o ai, riști ca performanța blog-ului tău să aibă foarte mult de suferit, și, la fel ca la punctul 1, acest lucru să îți cauzeze un bounce rate foarte mare.

3) Nu doar feedback-ul utilizatorilor contează

Așa cum am spus și în introducere, nu doar feedback-ul utilizatorilor este cel care contează.

Este foarte important de clarificat dacă serviciul de hostare îți oferă avantaje de care te poți folosi. Spre exemplu, este posibil să ai mai mult de un site web și atunci un serviciu de găzduire care îți oferă un număr mare de domenii parcate, poate fi o opțiune ideală pentru tine.

În schimb, dacă nu ai nevoie și nu plănuiești să achiziționezi mai mult de un domeniu, îți recomand să alegi o hostare pe măsură. Sfatul meu, în general, este să nu cumperi niciodată ceva de ce nu ai nevoie, doar așa, ca să fie.

Ceea ce mă aduce la:

4) Stabilește foarte clar de ce anume ai nevoie, de fapt

Este foarte important să îți dai seama încă de la început de ce servicii are nevoie blogul tău, de fapt. Altfel, există riscul să cumperi ceva mai scump pentru că oferă mai multe beneficii, pe care în realitate tu nu le folosești pentru că nu ai nevoie de ele. De aceea, cumpărarea serviciilor de hostare nu ar trebui să fie un proces pe care să îl grăbești. Cu cât te informezi mai mult, cu atât te asiguri că iei o decizie avantajoasă pentru tine.

Bonus

Deși cumva legat de punctul 4, există anumite servicii de hostare care îți oferă posibilitatea instalării de plugin-uri care să mărească performanța blog-ului tău. Acestea nu sunt o practică foarte răspândită, de aceea am preferat să le pun ca bonus.

Nu există o rețetă minune cu ajutorul căreia să alegi cele mai bune servicii. Este important să lași puțin loc de manevră și să fii deschis la faptul că, s-ar putea să fii nevoit să schimbi aceste servicii în timp.

Dacă ții cont de sfaturile menționate anterior, sunt șanse foarte mari ca alegerea pe care o vei face să fie una informată și cu rezultate bune. Dacă ai nevoie de ajutor pentru a alege niște servicii de hostare optime pentru blogul tău, nu ezita să ma contactezi.

Ai ales deja serviciile de hostare? Lasă-mi un comentariu și spune-mi de ce anume ai ținut cont când ai ales serviciile de hostare pentru site-ul tău?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *