3 lucruri pe care sa-l inveti pe copilul tau daca iti doresti sa devina antreprenor de succes

Nesiguranta viitorului ne arata exact ce anume trebuie sa ii invatam pe copii. Totul este intr-o continua schimbare si este necesar sa ii pregatim pe copii nu doar sa faca fata lumii, ci sa aiba si succes in ceea ce isi propun sa faca.

Printre cele mai importante lucruri se numara flexibilitatea, capacitatea de a rezolva probleme si de a gasi solutii, mai ales pentru viitorii antreprenori. Despre acest lucru au scris cei de la www.entrepreneur.com intr-un articol dedicat viitorilor antreprenori de succes.

Desi sistemul de invatamant are la baza memorarea si formarea disciplinei, mai este necesara si capacitatea de a transforma informatiile in practici prin care sa isi construiasca o cariera pe care si-o doresc si care ii pasioneaza.

Daca vrei pentru copilul tau sa devina un antreprenor de succes si sa fie multumit de viata profesionala pe care o duce si sa nu ramana vesnic angajat, muncind pentru visul altcuiva este necesar sa ii antrenezi in primul rand gandirea.

Iata 3 lucruri pe care copilul tau trebuie sa le stie pentru a deveni un antrenor de succes:

1. Sa invete cum sa invete

Sa studieze pentru un examen si mai tarziu sa uite mai mult de jumatate din informatiile pe care le-a invatat nu este o optiune pentru copilul tau daca vrei pentru acesta sa aiba succes. Ceea ce trebuie sa faca este sa reuseasca sa aplice ceea ce invata in cat mai multe situatii in moduri cat mai creative.

Este necesara trecerea de la „asculta si invata” la „exploreaza, creaza si invata”. Acest stil de a invata joaca un rol crucial in dezvoltarea gandirii de tip strategic si in procesul de rezolvare de probleme si de gasire a solutiilor.

2. Sa invete CUM sa gandeasca

Este foarte important pentru copii sa includa socializarea in invatare. Atunci cand se aduna mai multi copii care impartasesc interese comune este mai usor sa invete lucruri noi si sa puna in practica ceea ce invata.

Creand si construind este cea mai frumoasa forma de invatare si le ofera elevilor si studentilor un cadru de dezvoltare practica inainte de a termina scoala si de a intra pe piata muncii. Un exemplu foarte bun in Romania sunt organizatiile nonguvernamentale pentru elevi si studenti.

Unul dintre cele mai importante beneficii ale organizatiilor este ca ii forteaza pe elevi si pe studenti sa infrunte obstacole pe masura ce lucreaza la proiectele pe care ei le creaza si sa faca greseli. Orice antreprenor stie care este valoarea greselilor pe care le face si a lectiilor invatate din acestea.

Greselile sunt oportunitati de invatare si oricine intelege asta in timp util este mai bine echipat pentru a depasi obstacolele pe care le va intalni in drumul spre succes.

3. Sa invete cum sa conduca

O alta modalitate prin care copiii pot invata despre ce inseamna sa iti asumi riscuri si sa te autodepasesti este prin asumarea rolului de lider ori de cate ori au ocazia. Mai ales in scoala unde au posibilitatea sa isi asume rolul de sef al clasei. Astfel, lucrurile devin mai interesante si pentru copil deoarece isi asuma mai multe responsabilitati si diversifica intre ele.

Pe langa ceea ce invata la scoala alaturi de colegii lui, va invata si din experientele de leadership care de multe ori sunt mai practice, iar lectiile invatate se pot extinde pe cat mai multe domenii. La fel poate proceda si daca este un pic mai mare si se afla intr-o organizatie de elevi.

Aceste trei lucruri nu sunt greu de aplicat si au un efect semnificativ asupra dezvoltarii copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *