educatie-financiara-copii

4 motive pentru care ai nevoie de un copil educat financiar

Educatia fiananciara a copilului nu are un impact doar asupra lui si a starii sale generale de bine din punct de vedere profesional si financiar, ci si asupra starii tale generale de bine.

Studiile arata ca educatia financiara a copiilor nu este la nivelul la care ar fi sanatos si necesar sa fie si mai mult de atat, faptul ca aceasta nu este introdusa in scoli este un lucru care ii afecteaza pe copii in sens negativ, acestia nevazand educatia financiara ca pe ceva la fel de important precum celelalte materii.

1. Vei avea nevoie de copilul tau atunci cand te vei pensiona

Desi suna foarte egoist, acesta este un adevar. Parintii se bazeaza pe copiii lor atunci cand ajung la batranete si au nevoie de acestia sa aiba grija de ei, sa ii ajute financiar si cu alte lucruri.

Sfaturi primite de la Steve Jobs, Oprah Winfrey, Tony Robbins si altii pe care sa le transmiti copilului tau
Pe langa acest lucru, un alt adevar este faptul ca pentru parinti este ceva emotional sa isi vada copilul avand succes sau suferind din cauza unor esecuri.

Cu siguranta iti vei dori pentru copilul tau sa fie fericit si sa se descurce in situatiile pe care le va intampina, insa nu va putea face acest lucru daca tu, ca parinte, nu il pregatesti. Mai ales cand vine vorba despre bani si despre situatiile financiare. In fiecare zi din viata lui va trebui sa gestioneze astfel de situatii, fara exceptie, de la cele mai mici lucruri pana la cele mai complicate.

Asa ca daca pana acum nu te-a interesat educatia financiara a copilului tau, nu ai vazut-o ca pe ceva necesar sau ai considerat ca este ok sa invete din mers pe masura ce si intampina situatiile respective, poate te vei mai gandi in aceasta privinta deoarece in mod cert ti-ai dori sa previi un esec daca ai stii ca ai puterea sa faci asta.

2. Copiii sunt deja vizati de institutiile financiare si nu doar de ele

Ai nevoie sa ai un copil educat financiar daca vrei sa nu cada prada tuturor institutiilor bancare si de alta natura care isi doresc sa atraga cat mai multi clienti cu orice pret. Ai nevoie sa stii ca ai un copil informat care nu va cumpara orice este promovat frumos si care nu va fi convins sa cumpere ceva de care nu are nevoie.

Dincolo de asta, exista foarte multe situatii in care cadrul depaseste limitele legale facand victime care nu isi mai pot recupera, spre exemplu, banii investitit intr-o afacere piramidala. Cu totii stim despre aceste situatii si ne ferim de ele, tocmai de aceea este important ca si copiii sa afle despre ele si sa inteleaga care sunt consecintele si cum se pot proteja.

Educatia financiara nu mai este doar un instrument pe care il poate folosi copilul pentru a avea succes, devine si o masura de protectie in fata diverselor pericole.

3. Situatia actuala nu este una favorabila

Chiar daca ai un copil cu note foarte mari la scoala, sa stii ca acest lucru nu ii va asigura un loc de munca stabil si un salariu bun. Este foarte bine sa ai un copil care se ocupa de scoala si care are rezultate academice de apreciat, insa important este sa te asiguri ca acesta se poate descurca in lumea reala, dincolo de carti si de note.

Indiferent cat de putin ne place sa auzim ca nu conteaza atat de mult notele, este un adevar. Desi foarte multi dintre noi am crescut in perioade si in familii in care notele erau cele mai importante si ni se spunea ca ele prezic un viitor financiar stralucit, adevarul nu este si nu a fost acesta.

In prezent, diferenta este ca suntem expusi realitatii si a diverselor instrumente care ne ajuta sa ne dezvoltam si sa avem succes, ce mai ramane de facut este sa si alegem pe ce ne vom concentra atentia deoarece acolo ni se va canaliza energia si acolo vor aparea rezultate.

Ai grija sa ai un copil care nu are doar note mari la scoala si atat, ai grija sa ai un copil care stie ce sunt banii, care stie sa se descurce in majoritatea situatiilor financiare, care stie cum sa economiseasca, care stie cum si cand sa investeasca deoarece acestea ii vor garanta venituri mari si succes, nu doar notele de la scoala.

4. Tinerii cheltuie si castiga in prezent mai mult ca niciodata

Este o realitate faptul ca in prezent sunt mai multe oportunitati decat au fost vreodata si ca este mai multa expunere la informatii. Nivelul de accesibilitate la ceea ce avem nevoie sa stim a crescut considerabil si depinde doar de noi daca vom folosi asta in interesul nostru sau nu.

Studiile recente au aratat ca cei mai mari cheltuitori sunt copiii, iar mall-urile, magazinele, toate acestea o dovedesc. La orice ora din zi majoritatea clientilor sunt parintii cu copiii lor, iar in ceea ce priveste studiile facute pe tinerii salariati, unul a scos la iveala faptul ca in 2006 tinerii din Statele Unite au cheltuit 195 de miliarde de dolari din banii castigati de ei.

Din moment ce a fost demonstrat chiar si statistic ca cele mai mari cheltuieli si cele mai mari castiguri sunt inregistrate de copii si de tineri, este necesar si important ca si copilul tau sa fie informat si sa aiba sanse la acele castigur foarte mari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *