cum functioneaza o camera de bord

Cum functioneaza o camera video auto?

Desi din punct de vedere tehnic poti folosi aproape orice dispozitiv cu camera pe post de camera video auto, sunt o serie de motive pentru care ar trebuie sa iei in considerare achizitionarea unei camere video auto, special conceputa in acest sens.

Exista de fapt, si o serie de factori importanti care diferentiaza camera video auto de celelalte dispozitive video de inregistrat, toti acesti factori explica de ce camerele video auto sunt mai usoare si mai convenabile decat metodele de inregistrare alternative.

Cu un aparat de inregistrare alternativ, nu poti surprinde niciodata situatii pe care le poti filma cu camera video auto. Daca esti un sofer care foloseste foarte mult masina, cu siguranta ai intalnit situatii cand ai vazut un lucru pe care ai fi dorit sa-l filmezi, precum un meteorit sau o situatie haioasa din trafic. Singura solutie daca vrei sa imortalizezi astfel de situatii este sa-ti achizitionezi o camera video auto si sa o setezi corect pentru a surprinde astfel de momente. In continuare vei invata tot ce ai nevoie pentru a alege cea mai buna camera de bord.caracteristici camera auto

Cum functioneaza camera video auto?

Pentru a simti cu adevarat diferenta dintre o camera video auto si alte dispozitive alternative, este important sa intelegi cum functioneaza de fapt o camera video auto.

Spre deosebire de dispozitivele alternative de inregistrare video, camerele video auto sunt stabile, detin cel mai bun stabiliator de imagine. Acestea nu detin foarte multe setari pentru inregistrare sau tipuri de filmare, precum aparatele alternative de inregistrare video,iar singurele setari si anume rezolutia si volumul, pe care le detin sunt special concepute pentru a fi folosite in acest scop.

Componentele de baza pe care le poti gasi in ambalajul unei camere video auto sunt:

  • camera video – pe care o vei folosi pentru a inregistra tot ce se intampla in jurul masinii tale;
  • cabluri de alimentare – poti alimenta camera video auto la un acumulator mai mare pe care il vei tine in masina, dar trebuie sa ai in vedere faptul ca de fiecare data dupa descarcarea acumulatorului, va trebui sa-l iei in casa pentru a-l incarca. Cel mai eficient mod de alimentare este fie la bricheta masinii, fie direct la sistemul electric al masinii;
  • suport de stocare – in general, camerele video auto au memorie interna si in momentul in care vrei sa descarci fisierele este necesar sa scoti camera din suport. Mai nou pe piata au aparut camere video auto cu memorie interna detajabila, ceea ce te va ajuta mult in descarcarea mai eficienta a fisierelor;

Functiile camerei video auto sunt cele mai importante aspecte de luat in calcul, dar iti poti face o idee despre cum functioneaza o camera video auto dupa lista componentelor de baza.

In afara de comutatorul pornire/oprire, camera video auto trebuie sa fie conectata la un circuit inchis, care se va deschide doar atunci cand comutatorul camerei video auto se afla in pozitia pornit. Indicat este sa alimentezi camera video auto printr-un circuit electric deschis, in asa fel vei putea folosi camera pe inregistrare si pe timp de noapte cand masina este parcata.

Pe piata sunt diferite tipuri de camere video auto. Cele fara comutator de pornire/oprire sunt special concepute pentru a inregistra continuu atunci cand sunt alimentate la curent, iar in acest fel iti va lua de pe cap,grija pornirii sau opririi camerei video auto.

Alte tipuri de camere sunt concepute in asa fel incat vor porni doar atunci cand senzorul de miscare sesizeaza miscare. Este indicat sa folosesti asfel de tipuri de camere video auto iar imediat iti vei da seama cat de productive sunt tinand cont ca nu au nevoie de nicio interactiune din partea ta pentru a incepe sa inregistreze.

Camere video auto vin in contrast cu celelalte tipuri de aparate de inregistrat alternative. Desi, practic poti utiliza orice tip de aparat de inregistrare, pe care trebuie sa-l setezi sa inregistreze de fiecare data cand te urci in masina, imagineaza-ti ca intr-o zi cand vrei sa inregistrezi si esti la volan. Este posibil ca din cauza neatentiei sa provoci un accident si iata ca ti-am adus in atentie un aspect foarte important care te va face sa achizitionezi o camera video auto. Aceasta  va incepe sa inregistreze fara sa interactionezi cu ea, deci te va scapa de grija neatentiei la volan care poate avea urmari grave.

Ce se intampla cand memoria de stocare se umple?

Cu siguranta ai folosit un dispozitiv portabil pentru inregistrare video, cum ar fi un smartphone sau o camera video si ai vazut ce se intampla in momentul in care memoria de stocare s-a umplut. Dispozitivul inceteaza sa mai inregistreze si este necesar sa eliberezi spatiul sau sa schimbi cardul de memorie.

Daca aceasta situatie s-ar  intampla si la camera video auto, tinand cont de faptul ca aceasta inregistreaza tot timpul, cu siguranta ar fi o problema grava deoarece cardul de memorie se va umple foarte repede si va fi necesar sa ai tot timpul la tine un card de rezerva.

Ei bine, aici apare diferenta intre o camera video auto si un dispozitiv de inregistrare alternativ. Camera video auto, spre deosebire de celelalte dispozitive alternative este special proiectata pentru a suprascrie automat pe cardul de memorie. In momentul in care memorie unei camere video auto s-a umplut, inregistrarea nu se opreste ci va continua sa inregistreze, iar eliberarea spatiului se va face automat prin stergerea celor mai vechi fisiere.

Aceasta caracteristica este una speciala pe care o vei gasi doar pe asemenea camere de supraveghere si nu pentru celelalte dispozitive alternative cum ar fi un smartphone si de pe care nu vrei sa ti se stearga automat anumite fisiere pe care doresti sa le ai ca amintire.

Exista alternative viabile pentru camera video auto?

Daca nu doresti sa conectezi o camera video auto la sistemul electric al masinii, sau nu iti permiti achizitionarea uneia, exista alternative viabile. Este important de retinut ca aceaste alternaive nu detin caracteristicile speciale pe care le are o camera video auto si mai mult decat atat, va aparea interactiunea dispozitiv-utilizator, ceea ce nu se intampla in cazul camerei video auto.

O alternativa ar fi aplicatiile care iti pot transforma telefonul intr-o camera video auto, aplicatii care nu pot avea setarile speciale pe care le are cea mai buna camera de bord si mai mult decat atat este necesar sa fii atent deoarece aceste aplicatii, la un moment necesita update pentru a functiona corect.

In cele mai multe cazuri, o alternativa pentru camera video auto, te va pune de fiecare data la treaba. Este necesar sa-l montezi si demontezi de pe bord, sa ai grija ca de fiecare data sa-l pornesti si sa-l alimentezi si mai ales ca, unele aplicatii, in cazul in care memoria se umple, pot avea acces la cardul tau si iti pot sterge automat anumite fisiere pe care doresti sa le pastrezi ca amintire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *