ce este bdsm-ul

Ce înseamnă BDSM? Ce este și cum se practică BDSM-uL?

BDSM-ul este o practica sexuala ce devine din ce in ce mai populara. Multe persoane practica BDSM fara sa stie, deoarece acest stil de viata include o multime de activitati in dormitor, de la practici sado-maso, pana la un simplu legat la ochi pentru un sex oral mai intens. De fapt, exista multe elemente din BDSM care nici nu necesita sexul propriu-zis.

Nu exista un anumit mod prin care poti practica BDSM-ul, acesta fiind atat de amplu incat foarte multi oameni il pot practica fara sa stie macar de aceasta denumire.

idei pentru bdsm

Ce inseamna BDSM?

BDSM este un acronim provenit din engleza. Daca il despartim, acesta inseamna urmatoarele:

  • BD – Bondage and Discipline (Sclavie si disciplina)
  • DS – Dominance and Submission (Dominare si Supunere)
  • SM – Sadism and Masochism (Sadism si Masochism)

BD – Bondage and Discipline (Sclavie si disciplina) se refera la activitatile in care o persoana este legata cu diferite obiecte, de la o simpla esarfa pana la franghii puternice sau catuse pentru a limita posibilitatea de miscare ale persoanei respective.

In acest timp, celalalt partener va deveni stapanul, in timp ce persoana legata este sclavul si trebuie sa faca tot ce i se spune. Multe persoane practica aceste jocuri, mai mult sau mai putin, in dormitor, fara ca macar sa isi dea seama, cel mai adesea barbatul fiind cel brutal si femeia cea care se supune insa sunt si multe jocuri in care femeia este ce dominanta.

In jocurile BDSM, aceste activiati pot lua forme extreme, de la simple ordine pe care trebuie sa le indeplineasca partenerul pana la adevarate umiliri.

Pentru a pune in practica astfel de jocuri, se recomanda diferite jucarii sexuale specifice pentru BDSM, insa sunt multe persoane care se pot impune fara sa fie nevoie sa lege persoana respectiva.

Activitatile de sclav/stapan necesita respectarea stricta a unor reguli pentru o perioada de timp, cum ar fi pe timpul actului sau chiar pentru o perioada indelungata. Sunt multe persoane care doresc sa joace astfel de jocuri 24/7 pentru perioade nedeterminate. In aceste cazuri, se impun anumite reguli precum interzicerea violentei fizice.

Urmarea acestor reguli necesita multa disciplina si pot fi de la utilizarea anumitor titluri precum „doamna” sau „domnule” pana la a nu vorbi cu o persoana pana ti se da voie.

cum-se-practica-bdsm

Persoanele care sunt noi in stiul de viata BDSM cauta considera adesea ca disciplina este cel mai greu aspect de urmat. Sa respecti regulile unui stapan nu este chiat atat de usor. Sa ti se spuna ce sa mananci, ce sa faci, unde sa te duci sau cum sa faci ceva, mai ales daca esti o persoana independenta necesita multa disciplina.

DS – Dominance and Submission (Dominare si Supunere) este o practica care poate fi aplicata in mai multe moduri, atat online cat si in viata reala. Cu toate ca acest termen este specific ales pentru aceasta practica sexuala, multe persoane iti vor spune ca este un stil de viata.

In orice relatie exista o ierarhie, o anumita persoana alfa care are mai mult control asupra relatiei si o persoana beta care cel mai adesea asculta de sfaturile persoanei alfa. Nu neaparat cel mai puternic este persoana dominanta intr-o relatie, fiind multe cupluri in care femeia are primul cuvant, chiar daca barbatul nu este constient de acest lucru.

tehnici bdsm

Nu de putine ori se intampla ca barbatul sa intrebe partenera cum ar trebui sa se imbrace, sa se comporte sau ce sa cumpere de mancare, oferindu-i acesteia oportunitatea de a face alegerile intr-o relatie.

Cu toate astea, in practicile de BDSM aceste lucruri sunt mai evidente si sunt de comun acord, nu e o actiune involuntara.

SM – Sadism and Masochism (Sadism si Masochism) este o practica adesea gresit interpretata de cei noi in stilul de viata BDSM, care considera ca este o activitate ce face parte din categoria DS(dominate is supunere). Totusi, nu trebuie sa fii sadic sa fii dominant si nici sa fii masochist sa fii supus.

In sadism se regaseste placerea de a oferi durere. Masochistii gasesc placere in a primi durere. Durerea are mai multe forme. „Durerea mentala” este adesea folosita, facand masochistul sa se simta uimilit, stanjenit, inferior. Exista multe activitati care ii pot face pe masochisti sa se simta de parca se intampla ceva infricosator sau dureros in curand.

Un sadic priceput va face lucrurile sa para atat de reale incat masochistul va fi convins ca i se va intampla ceva. Aceasta este durerea psihica.

Durerea fizica este foarte ampla si poate fi de la mici intepaturi pana la durere mai serioasa. Atentie: in practicile BDSM trebuie mereu sa iti stii limita. Orice tip de durere doresti sa folosesti in timpul acestor jocuri (cea fizica sau cea mentala), este indicat sa nu intreci niciodata limitele personale.

Precum si in celelalte arii ale BDSM-ului, practicile de sadomasochism pot fi scoase inafara sferei sexuale. De exemplu, unii sadici gasesc placere in epilarea cu ceara a persoanei masochiste. Acest lucru nu necestia ca cele doua persoane sa fie intr-o relatie si poate fi facut chiar daca acestia au alti parteneri sexuali.

Persoanele sadomasochiste asadar nu trebuie neaparat sa fie intr-o relatie. Pot fi practicate astfel de activitati cu persoane dinafara relatiei fara a simti ca iti inseli partenerul, in cazul in care acesta nu iti impartaseste dorintele.

Concluzie

BDSM-ul este un set de practici care pot fi aplicate atat intr-o relatie cat si in afara ei. Sexul nu este necesar pentru a avea parte de activitati BDSM, cu toate ca in cele mai multe cazuri, aceste activitati sunt practicate in timpul activitatilor sexuale.

ce este bdsm-ul

Nu trebuie sa iti placa toate practicile BDSM pentru a avea un astfel de stil de viata. Exista persoane care prefera BDSM light, care implica legatul cu catuse sau o masca blindfold si persoane care prefera BDSM hard, ce implica masti pe toata fata, imbracaminte din latex si multa durere. Nu exista un mod „corect” de a practica BDSM, asadar BDSM nu este ceva concret, o anumita activitate, ci un stil de viata ce include diferite activitati.

Cu toate astea, un lucru este sigur: in timpul activitatilor BDSM, ambii parteneri trebuie sa fie de acord cu cele intamplate. Oricat de reale ar parea lucrurile, trebuie mereu sa exista o limita, un cuvant cheie – de preferat non-sexual in care partenerul sa inteleaga cand lucrurile au depasit limita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *