Cum sa organizezi o petrecere – cocktail reusita

Cui nu-i place o petrecere reusita? Daca vrei, poti sa faci o petrecere din aproape orice ocazie ori motiv care-ti trece prin cap. Fie ca esti gazda unui party intim, neoficial, cu prietenii sau planuiesti sa-ti serbezi ziua de nastere intr-un cadru mai elaborat, bautura pe care alegi sa o servesti trebuie sa se potriveasca perfect. A fi gazda este o provocare si presupune putin mai multa organizare, insa zambetele de pe fetele invitatilor cand vor servi bauturile ce poarta semnatura ta te vor rasplati din plin.

Cocktail-urile, ca si petreceri, au devenit populare de-a lungul anilor. Au fost un adevart “hit” la inceputul anilor `90, au mai scazut in intensitate ulterior, insa acum sunt din nou la moda. De obicei, o astfel de petrecere tine doua-trei ore, timp in care invitatii servesc gustari simple si sorb cocktail-uri grozave in timp ce socializeaza cu ceilalti invitati. Petrecerile tip cocktail sunt perfecte pentru un grup de prieteni sau intre colegii de munca, receptii sau inaugurari personale ori de afaceri.

Decizii …

Un cocktail-party poate fi simplu sau complex, in functie de cum doresti tu sa fie. Sunt cateva intrebari de baza la care, daca raspunzi, te vor ajuta sa organizezi o petrecere reusita:

  • Cati invitati doresti sa vina?
  • Este un eveniment lejer intre prieteni sau o intalnire formala de afaceri?
  • Cat timp si efort vrei sa investesti?
  • Vei servi bauturi la discretie sau vei avea un meniu limitat?
  • Petrecerea se va tine afara sau in interior? Daca e afara trebuie sa iei in considerare si vremea.
  • Ce fel de mancare vei servi?
  • Exista o tema a petrecerii?
  • Vei cere invitatilor sa aduca ceva?
  • Cati bani iti propui sa cheltui?

Mancarea:

Un meniu complet nu este necesar la o petrecere de cocktail. Gustarile simple ca pateurile si tartinele, de exemplu, sunt suficiente. Un platou cu branzeturi si cateva fructe sunt, de asemenea, potrivite. Daca nu vrei sa dai gres si bugetul iti permite, poti angaja o firma de catering care sa se ocupe de asta.

Bauturile:

Aici este insa cu totul alta poveste. Bauturile sunt cele mai importante la un cocktail. Ai doua optiuni:

Full Bar- alegand aceasta varianta, dai invitatilor ocazia sa-si aleaga bauturile preferate. Este o optiune grozava in cazul in care dispui de un bar dotat cu toate licorile necesare diverselor amestecuri, insa este si putin costisitor.

Tip meniu- Aceasta varianta este preferabila, nu numai din cauza bugetului, dar si datorita faptului ca iti poti uimi invitatii cu diverse amestecuri de bauturi si cocktail-uri pe care sa le inventezi chiar tu. Imagineaza-ti numai putina gheata carbonica intr-un pahar de cocktail si efectul vizual obtinut. Cu siguranta vei starni invidie!

 

In orice caz, daca simti ca nu te descurci, nu ezita sa ceri ajutor. Numai o gazda experimentata poate face totul pe cont propriu si sa-i mai ramana timp si energie pentru a socializa cu invitatii. Noi, restul, avem nevoie de ajutor si putem apela pentru acesta la prieteni sau familie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *