carte-recomandata

Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una de Raphaelle Giordano

Salut, draga mea! Sunt tare fericită să împărtășesc cu tine, noua carte pe care am citit-o. Nu exagerez când spun fericită, căci e prima carte de genul acesta pe care o citesc și care te încarcă efectiv cu energie pozitivă.

Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una de Raphaelle Giordano este o poveste de viață care te surprinde cu lecțiile de viață pe care le înveți pe parcursul derulării poveștii.

E mai mult decât o carte motivațională, e o poveste în care te regăsești.

Camille, la 38 de ani, este căsătorită, are un băiețel de 9 ani, un job și aparent nu are niciun motiv să fie nefericită. În schimb, simte că ceva îi scapă, e total dezamăgită de relația cu soțul ei, e nemulțumită de relația cu fiul ei, își urăște jobul.

Când într-o seară, mașina ei se defectează într-o zonă în care nu are semnal la telefon, ea pleacă să caute ajutor. Ajunge la o casa, unde este primită de un bărbat care îi permite să telefoneze acasă și la firma de reparații.

Discuțiile cu acest bărbat, o ajută pe Camille să se destindă și să îi spună acestuia nemulțumirile ei. Când Claude îi oferă cartea lui de vizită și se prezintă ca rutinolog, promițându-i că o poate ajuta să găsească acel drum către o viață fericită, ea este reticentă.

Neîncrezătoare,  Camille ezită să îl sune în următoarele zile, dar după 8 zile în care totul pare să se prăbușească în jurul ei, se hotărăște să îl sune. Astfel, alături de el, începe în cea mai fascinantă călătorie a ei, aceea de a se descoperi pe sine.

Claude îi dă sarcini pe care ea le are de îndeplinit. Cum ar fi să își facă curat în casă, să arunce toate lucrurile de care nu are nevoie, apoi să scrie pe o foaie toate lucrurile de care ar vrea să scape în viața ei…foi pe care le aruncă într-un gest simbolic dintr-un balon cu aer cald.

Mereu cu un sfat bun, cu un citat la îndemână, dar și un plan foarte bun la punct, Claude o reînvață pe  reînvață să trăiască, să se descopere pe sine, să aprecieze lucrurile mărunte. Iar alături de Camille, putem reînvăța și noi să ne descoperim.

Romanul sprijină dezvoltare personală prin:

  • Ancorare pozitivă (reactivarea senzațiilor trăite într-un moment fericit precedent)
  • Ruperea elasticelor trecutului (evenimente negative din trecut care ne afecteaza inca in prezent)
  • Dezlipirea timbrelor (indrazneala de a spune ce avem pe inima prin exprimarea grijilor pentru a evita clocotirea sub presiune ce va conduce la explozie)

Un alt exercițiu pe care Claude il propune e să facă scufunduri, pentru că își dă seama că ea a uitat să respire, să se relaxeze. E un exercițiu bun pentru oricine, mai ales că într-o lumea alertă uităm chiar și să respirăm corect. Claude îi propune să facă mereu exerciții de respirație, căci astfel o vor ajuta să se relaxeze.

Camille datorită sfaturilor lui Claude, își dă seama că relația cu soțul ei s-a răcit și din cauza că ei doi au uitat să comunice, să petreacă timp în doi, apoi în relația cu fiul ei, îli dă seama că mereu presată de timp, nu acorda suficient timp fiului ei.

Un ultim pas îl mai are de schimbat Camille, jobul ei. Ea nu se simte fericită cu munca aleasă, aceasta fiind aleasă de mama ei. Alesese confortul în ciuda visului ei, iar renunțarea la visul de a desena, de a crea, o face să se simtă incompletă.

Dacă Claude o va ajuta să găsească calea de rezolvare și în acest domeniu, vă invit să descoperiți cartea.

E o carte fascinantă, o poveste pozitivă care pe măsură ce o lecturezi îți dai seama că și tu poți să faci ceva, și totul începe prin schimbarea modului de gândire.

Mi-am notat și eu câteva lucruri din exercițiile rutinologului Claude care mă pot ajuta la dezvoltarea ta personală:

  • seara, mulțumește pentru 3 lucruri bune care ți s-au întâmplat în acea zi
  • vizualizează-ți dorințele, și ele se pot îndeplini.
  • alcăuiește o listă cu lucrurile pe care vrei să le schimbi, și fi constantă în asta. De exemplu, Camile printre altele își dorește să slăbească 4 kilograme, și reușește acest lucru.
  • găsește-ți modele pozitive, în lumea vedetelor, și imaginează-ți că ai caracterului lui Gandhi, hotărârea lui Audrey Hepburn și tot așa.

Vă recomand cartea Noua ta viață începe când înțelegi că nu ai decât una de Raphaelle Giordano . Nu ezitați să o luați, e o carte care te poate ajuta în momentele de cumpănă. Eu am de când o să recitesc.

O puteți găsi online pe Libris la prețul recomandat de aproximativ 36 de lei. Ce îmi place pe Libris e faptul că la cumpărături de peste 50 de lei, beneficiezi de transport gratuit prin curier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *