tratament-naturist-psoriazis

Tratamente naturiste pentru psoriazis

Psoriazisul este o boală tot mai des întâlnită în zilele noastre. Privind la cauzele ei cele mai frecvente: alimentaţia inadecvată care determină disfuncţii ale imunităţii şi stresul, nu e de mirare că tot mai mulţi oameni sunt afectaţi astăzi de această boală. Ce putem face pentru a preveni şi pentru a trata psoriazis?

În primul rând pornim de la cauze: încercăm să ne ordonăm viaţa cât putem şi să trăim în armonie, aplicând această ordine în toate aspectele vieţii, inclusiv în alimentaţie. Putem începe cu o detoxifiere a organismului.

Dacă reuşiţi să consumaţi timp de o săptămână doar apă şi sucuri naturale din fructe şi legume sau smoothie-uri simple, această reuşită va funcţiona ca un fel de resetare a organismului. Eu am încercat, garantez că se poate iar efectele minunate le veţi constata singuri dacă veţi încerca acest tip de detoxifiere.

Pe lângă detoxifiere, se recomandă consumul de suc de cartofi – varianta naturistă a cortizonului-antiinflamator, suc de orz verde (sau capsule bio de orz verde) – elimină toxinele, până şi metalele grele din organism, cătină şi propolis – oferă aport bogat de vitamine şi minerale şi reglează funcţiile organismului, suc natural de noni – pentru regenerarea celulelor şi stimularea imunităţii.

Această resetare e deosebit de necesară şi benefică, mai ales în cazul disfuncţiilor imunitare. Totuşi, recomand celor care au boli cronice pe care le ţin sub control cu medicaţie (de exemplu diabetul de tip 1) să urmaţi această cură de detoxifiere doar cu sfatul şi sub supravegherea medicului.

Odată făcută resetarea, putem acţiona şi extern, încercând să tratăm manifestările externe ale psoriazisului cu ajutorul diferitelor leacuri naturiste:

  1. Sucul de aloe vera. Aloe e o plantă medicinală extrem de necesară celor care vor să se trateze naturist de psoriazis. Pentru a avea calităţi de plantă medicinală, aloe trebuie să fi ajuns măcar la vârsta de 3 ani. Se rupe o frunză, se taie, iar sucul acesteia se aplică exact pe leziunile cauzate de psoriazis. Calmează rapid imflamaţia şi senzaţia de mâncărime. Dacă nu aveţi o plantă aloe prin preajmă sau nu o puteţi cultiva, puteţi achiziţiona de la plafar suc de aloe vera cu pulpă, 100% bio desigur, fără alte substanţe adăugate.
  2. .Ulei esenţial de oregano sălbatic. Este un puternic antibiotic absolut natural. Se aplică direct pe leziuni în crizele eruptive şi se masează uşor pentru absorbţie, are efect calmant şi regenerant. Pentru consum constant şi prevenţie, se pot adăuga câteva picături în gelul de duş.
  3. Varza. Conţine toate vitaminele şi mineralele care au rol în menţinerea sănăţăţii, integrităţii şi frumuseţii pielii. Conţine mulţi antioxidanţi şi are rol în dezinfectarea şi cicatrizarea ţesuturilor. Aşadar, o folosim cu succes şi în cazurile de psoriazis. Cum? Luăm o foaie de vază, o spălăm bine, apoi o presăm pentru a obţine sucul din ea. Astfel îmbibată în propriul suc o aplicăm pe leziuni şi bandajăm zona cu o faşă de tifon. După aproximativ o săptămână de utilizare a acestui tratament, rezultatele nu vor întârzia să apară.
  4. Alantoina. E o substanţă produsă de mai multe organisme vegetale sau animale, se poate obţine din tătăneasă sau extractul de melc, de exemplu. Are efect de hidratare tegumentară, efect calmant, antiinflamator şi antiiritant, cicatrizant, regenerant epitelial și ajută la reînnoirea celulelor. Pare a fi deci, remediul ideal pentru leziunile de psoriazis. O obţinem ori procedând cu frunzele de tătăneasă la fel ca şi cu cele de varză, ori aplicând o cremă bio pe bază de extract de melc.
  5. Extractul de genţiană. E o plantă medicinală foarte cunoscută. Se foloseşte în tratarea multor afecţiuni, intern şi extern. În cazul psoriazisului, o folosim prin aplicare externă pe leziune, pentru a reduce roşeaţa şi pentru a calma mâncărimea. Mai este folosită cu succes de proaspetele mămici care după primele alăptări râmân cu leziuni ale mameloanelor. Extractul pătează puţin pielea dar având în vedere efectul imediat, se merită. Coloarea se curăţă cu apă şi săpun.

Psoriazis nu este o boală vindecabilă. E o boală cronică, ce se poate ţine sub control, printr-un regim de viaţă echilibrat şi leacuri naturale.

E posibil ca la anumite intervale de timp manifestările acestei afecţiuni să reapară, dar natura ne vine în ajutor şi în acest caz, oferindu-ne toate cele necesare pentru a estompa aceste manifestări şi pentru a avea o viaţă normală, chiar dacă suferim de psoriazis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *