îngrijirea-tenului

5 greșeli majore în îngrijirea tenului

Nu știu despre voi, dar când vine vorba despre ingrijirea tenului, de-a lungul timpului, am făcut multe greșeli, până am învățat cum este corect să procedez.

Înainte de a recurge la diverse tratamente cosmetice sofisticate, un lucru esențial este acela de a-ți cunoaște tenul și de a ști cum să ți-l îngrijești corect acasă. Atunci când nu ne îngrijim pielea corect ea îmbătrânește prematur, se usucă, apare acneea sau dermatita de contact.

Iată cinci greșeli majore în ingrijirea tenului pe care ar trebui să le eviți dacă vrei să ai o piele catifelată, care radiază de sănătate și prospețime.

Nu folosim cosmetice adecvate tipului nostru de ten

De câte ori ți s-a întâmplat să cumperi o cremă de față sau un demachiant pentru ochi doar pentru că au în compoziție un ulei de măsline, de argan sau diferite vitamine, fără să mai ții cont și pentru ce tip de ten le cumperi, crezând că acele ingrediente fac bine tenului tău.

Marea majoritate a femeilor nu-și cunosc tipul de ten pe care-l au, folosesc cosmetice nepotrivite, de aceea apar și micile coșuri, iritații și tot felul de probleme. Este foarte important să-ți identifici tipul de ten pentru a putea să ți-l îngrijești corect.

Există 4 tipuri de ten: ten normal, ten uscat, ten gras și ten mixt.

  •  Tenul normal este de obicei neted și nu este predispus la acnee.
  •  Tenul uscat este predispus la linii fine și riduri premature.
  •  Tenul gras este uleios la atingere, lucește și este predispus la apariția punctelor negre.

Tenul mixt este gras în zona T ( nivelul frunții, vârful nasului și nivelul bărbiei), uscat sau normal în altele.

Demachierea cu șervețele umede

Din lipsă de timp sau din comoditate, unele femei aleg să se demachieze seara cu șervețele umede, ceea ce este greșit. Șervețelele umede nu sunt niciodată o soluție, cu atât mai mult dacă le folosești zilnic. Să zicem că am putea face o excepție doar atunci când trebuie să plecăm în vacanță și suntem limitați cu bagajul.

Șervețelele demachiante nu conțin ingrediente care să facă față îndepărtării produselor cosmetice de pe față, ci doar împrăștie bacteriile, compușii alergeni din make-up și murdăria pe întregul chip. Un cosmetician al vedetelor de peste Ocean susține că demachierea tenului cu șervețele umede este similară cu spălarea hainelor fără clătire.

Folosim produse de îngrijire din game diferite, în același timp

O altă greșeală extrem de importantă pe care o facem în ingrijirea tenului, și nu numai, este folosirea în același timp a produselor din game diferite. De exemplu: te demachiezi cu un lapte demachiant de la brandul “A”, îți cureți tenul cu  o loțiune tonică de la brandul “B”, vrei să-ți hidratezi pielea cu o cremă de față de la brandul “C”, iar la final folosești o cremă de ochi de la brandul “D”.

Atenție mare la felul în care folosești anumite produse cosmetice. Fiecare produs este făcut din ingrediente diferite, iar unele ingrediente nu ar trebui combinate sub nicio formă, dacă dorim să evităm problemele pielii.

Nu folosim cremă specială pentru ochi

Pielea din jurul ochilor este delicată și sensibilă decât cea de pe restul feței. Este o zonă care se ridează ușor, iar îngrijirea ei nu trebuie făcută cu aceeași cremă pe care o folosești pentru față. Dacă ai trecut de vârsta de 25 de ani, ar trebui să folosești o cremă de ochi. Se aplică dimineața și seara, dar nu exagera cu cantitatea, cam cât un bob de orez pentru fiecare ochi și tamponează ușor cu degetul inelar.

Ne curățăm tenul prea mult și prea des

Nu te demachia mai des de două ori pe zi, dimineața și seara, și nu-ți exfolia tenul mai des de o dată pe săptămână. Excesul de zel nu ajută, ba dimpotrivă.

Tenul ar putea fi agresat și în timp să devină hipersensibil. Nu cocoloși pielea, încearcă să nu-i dai mai mult decât trebuie, ea are nevoie doar de îngrijire continuă și o întreținere.

Cu ce alte greșeli în ingrijirea tenului te-ai confruntat? Ne poți scrie în zona de comentarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *