ce-sunt-automatele-de-cafea

Ce sunt automatele vending? Cele mai interesante lucruri despre cafea

Automatele vending sunt aparatele automate sau semi-automate care sunt amplasate în diferite locații și oferă diverse băuturi și produse în schimbul unei anumite sume de bani. Aparatele automate de cafea pe care le întâlnim în spațiile publice sunt incluse în această categorie.

Aceste aparate nu oferă doar cafea, ci și specialități cu lapte, ciocolată caldă sau ceai. Este suficient să apeși butonul corespunzător băuturii pe care dorești să o bei pentru ca automatul să înceapă să macine cafeaua și să-ți prepare băutura.

În majoritatea spațiilor publice întâlnim automate de cafea de la branduri precum Saeco, Necta, Wittenborg, Bianchi. Dacă îți place cafeaua, citește în continuare pentru că vei afla multe lucruri despre cafea din rândurile de mai jos.

Lucruri interesante despre cafeaua de la automatele de vending și nu numai

Atunci când se întâlnesc să savureze o ceașcă de cafea, oamenii discută diferite subiecte. Aceștia vorbesc despre viața lor personală, despre politică, despre evenimentele care au loc în perioada următoare etc.

ce-nu-stiai-despre-cafea

Iată cele mai importante lucruri despre cafea:

  • Cafeaua a fost descoperită în jurul anului 800 d.H de niște ciobani etiopieni – La acea vreme, ciobanii etiopieni care le dădeau caprelor să mănânce fructe din arborele de cafea, au constatat că animalele aveau un comportament ciudat și jucăuș. Pentru că a vrut să afle de ce oile se comportă așa, un călugăr a preparat o băutură din boabe de arbore de cafea și a băut-o. Din cauza acelei băuturi călugărul a stat treaz toată noaptea.
  • Cafeaua este al doilea cel mai bine vândut produs de pe Glob – Cafeaua ocupă locul 2 în topul celor mai bine vândute produse de pe Glob, primul loc fiind ocupat de petrol. Potrivit Global Exchange, mai mult de 25 de milioane de fermieri din peste 50 de țări se ocupă cu producția de cafea.
  • În Brazilia se produce cea mai multă cafea – În Brazilia se produce 40% din toată cafeaua care ajunge în întreaga lume, atat cea pentru automatele de vending cat si cea folosita in casa. Mult mai mult, decât se produce în Columbia și Vietnam, statele care se află pe locul 2 și 3 în topul producătorilor de cafea.
  • În fiecare zi, în întreaga lume se consumă în jur de 2.25 miliarde cești de cafea
  • Efectul cafelei este mai puternic dacă este băută dimineața, între orele 9:30 și 11:30 – Corpul nostru eliberează cortizol, hormonul care ne menține într-o stare alertă. În intervalul orar 9:30-11:30, nivelul cortizolului începe să scadă, așa că acesta este momentul în care ar trebui să bem cafeaua.
  • Primul webcam a fost creat pentru monitorizarea unui filtru de cafea – Cercetătorii de la Cambridge au decis să instaleze o cameră pe filtrul de cafea pentru a vedea când cafeaua este gata și poate fi servită. Astfel, nu mai făceau drumuri inutile, pentru a verifica dacă filtrul a preparat sau nu cafeaua.
  • Pe vremuri, cafeaua era consumată ca aliment – Triburile africane își preparau gustări din fructe de cafea și grăsime pentru a avea energie.
  • Persoanele care beau prea multă cafea pot face supradoză de cofeină – Totuși, este nevoie ca un individ să consume peste 100 de cafele pentru a face o supradoză de cofeină.
  • Kopi Luwak este cea mai scumpă cafea din lume – O pungă de 500 grame de cafea Kopi Luwak costă 600 de dolari, fiind cea mai scumpă cafea din lume. Aceasta cafea este produsă din excremente de pisică. Este vorba despre o pisică sumatra hrănită cu boabe de cafea. Boabele de cafea fermentează în stomacul pisicii, iar excrementele ei sunt utilizate pentru a se produce această cafea scumpă.
  • Locuitori New York-ului beau de 7 ori mai multă cafea decât ceilalți oameni de pe pământ – Cu toate acestea, Finlanda ocupă locul 1 în topul țărilor în care se consumă cea mai multă cafea pe cap de locuitor.
  • Cafeaua instant a fost inventată de chimistul George Washington – Nu este vorba de președintele SUA, ci de chimistul George Constant Washington. Acesta a făcut un experiment utilizând cafeaua uscată pentru a prepara această băutură. Tot el a fost și cel care a creat primul brand de cafea instant, denumit Red E Coffee.
  • Cuvântul cafea, înseamnă “vin” – Termenul cafea provine din cuvântul arăbesc qahhwat al-bun și înseamnă vin din bob. Olandezii au fost cei au folosit cuvântul koffie pentru a denumi cafeaua.
  • Prețul cafelei diferă într-o cafenea din Franța, în funcție de cât de amabil este clientul – Dacă un client cere o cafea, dar nu folosește expresiile “bună ziua” și ”te rog” ajunge să plătească mai mult pentru o cafea.
  • Cei care beau constant 3-5 cești de cafea zilnic au mai puține șanse să sufere de Alzheimer sau demență – Potrivit unui studiu efectuat în 2009, cei care consumă între 3 și 5 cești de cafea pe zi au mai puține șanse să se confrunte cu Alzheimer sau demență.
  • Cafeaua decofeinizată conține cofeină – O ceașcă normală de cafea conține între 95 și 200 miligrame de cofeină, în timp ce o ceașcă de cafea decofeinizată conține cel mult 12 miligrame de cofeină.

totul-despre-automatele-de-cafea

Sper ca acest articol să te fi lămurit cu toate informațiile de care ai nevoie despre automatele de vending și cafelele pe care le poți cumpăra de la aceste aparate sau la cele de la aparatul de acasă. Dacă mai ai întrebări sau nelămuriri, lasă un comentariu iar eu îți voi răspunde în cel mai scurt timp. Succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *