Batoane-energizante

Batoane energizante din fibre

Aceste batoane energizante din fibre sunt atât de delicioase încât cu siguranță nu veți încerca această rețetă doar o singură data. Ce-mi place mie cel mai mult la aceste batoane energizante este că putem jongla cu ingredientele.

Puteți pune ce fructe uscate vă plac, de exemplu curmale uscate sau cireșe uscate. La fel cu semințele, în loc de migdale puteți pune nuci, sau în locul siropului de arțar puteți folosi miere.

De asemenea puteți adăuga cacao, ciocolată sau orice ingredient vă place. Jucați-vă cu imaginația voastră 😉 Aceste batoane energizante sunt sănătoase și hrănitoare. Le puteți consuma dimineața, înainte sau după sală sau la gustările dintre mese.

Ingrediente – puteți folosi ca și măsură o cană. După aceasta vă ghidați pe parcursul întregii rețete.

  • o cană ovăz
  • jumătate de cană de semințe de dovleac
  • ½ cană de migdalebatoane energizante din fibre
  • ½ cană caise uscate
  • ¼ cană de apă
  • ¼ sirop de arțar
  • ½ hrișcă
  • ½ stafide
  • ½ afine uscate
  • Pasul 1 – Vom tapeta cu hârtie de copt o tavă în care punem ovăzul, semințele de dovleac și migdalele. Introducem tava în cuptorul preîncălzit la 1800C pentru 10 minute.
  • Pasul 2 – Într-un blender amestecăm caisele uscate, cu apa și cu siropul de arțar.
  • Pasul 3 – La pasta obținută din caise adăugăm, într-un bol, hrișca, stafidele și afinele uscate. Tot aici adăugam și ingredientele de la pasul 1, adică ovăzul, semințele de dovleac și migdalele.
  • Pasul 4 – Amestecăm bine toate ingredientele, până la omogenizare. Acest amestec se coace 20 de minute la 1800C, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Când scoatem tava din cuptor, lăsăm compoziția să se răcească, după care o tăiem cu grijă, în batoane.

Păstrați batoanele la frigider și vor fi bune toată săptămâna.

Sper să vă placă rețeta și să o faceți și voi acasă. Vă aștept cu impresii și idei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *