alimente-bogate-in-apa

Cele mai bogate alimente în APĂ

Corpul nostru conține aproape 70% apă, iar ea este esențială pentru o bună funcționare a acestuia. Sângele conține 90% apă, creierul 83%, mușchii 75%, plămânii 86%, rinichii 83%, ochii 95% și oasele 22% apă. Vă dați seama ce se întâmplă în lipsa apei având astfel de procentaje.

Pe lângă cei minim 2 litri de apă pe care trebuie să-i consumăm pe zi, putem să o consumăm și pe cea din legume și fructe. Este la fel de bună pentru organism, pătrunde repede în celule și încetinește îmbătrânirea.

Există și o listă a alimentelor care sunt bogate în apă și este necesar să le includem în alimentația noastră.

Castraveți – conțin 96% apă

Castraveții conțin cantități mari de Fosfor, Vitamina B, Calciu, Zinc. De recomandat să-i consumăm în stare proaspătă pentru a nu-și pierde din vitamine. Conțin 96% apă, adică foarte mult, și ne ajută să ne menținem pielea frumoasă, ajută rinichii și digestia. O să mai adaug un avantaj – este un aliment ieftin.

Salata verde – conține 96% apă

Salata verde se află în top atunci când vorbim de alimente care conțin apă. Este o sursă de Potasiu, antioxidanți, Vitamina C și K. Nici nu necesită prea multă muncă atunci când trebuie să o gătim. Este suficient să o stropim cu puțină zeamă de lămâie.

Pepene verde – conține 96% apă

Este considerat fructul verii, deși el se află în magazine și în alte sezoane. Conține Vitamina C, A, B6, tiamină ( B1), Potasiu, Magneziu. Prezintă numai beneficii asupra sănătății, este foarte gustos și răcoritor.

Țelina – conține 95% apă

Mi-ar plăcea să aflu că sunt mulți consumatori de țelină, deoarece este foarte sănătoasă și plină de vitamine. Frunzele de țelină sunt bogate în Vitamina A, B, C, multe fibre, Magneziu, Fier. Sunt bogate în apă și pot fi consumate fără grijă.

Beneficii: scăderea tensiunii arteriale, colesterolului, reducerea acidității, oprirea dezvoltării celulelor canceroase, calmant asuora sistemului nervos, scăderea în greutate.

Roșii – conțin 94% apă

Roșiile sunt consumate de sute de ani, atât pentru beneficiile lor cât și pentru faptul că sunt gustoase. Nu cred că se uită prea ușor gustul unei roșii de grădină! Sunt alimente pline de vitamine : A, K, C, Potasiu, B6, acid folic, Zinc, etc.

Spanac – conține 92% apă

De mici am crescut cu gândul că, dacă mâncăm spanac, precum Popeye, prindem putere mai multă. Există un sâmbure de adevăr, doar că puterea nu o capeți într-un minut, cum se întâmplă la el. ?

Fiind bogat în Fier, Calciu, Zinc, Magneziu, Omega 3, Iod, conține și 92% apă. Este un antiinflamator și anticancerigen, un puternic antioxidant, întărește sistemul osos și muscular și tratează anumite afecțiuni ale pielii.

Broccoli – conține 92% apă

Părerile sunt împărțite asupra acestei legume: unii o iubesc, alții o urăsc, și asta datorită gustului. Eu, una, iubesc broccoli și de asta se află pe lista mea. Previne cancerul, conține antioxidanți puternici, îmbunătățește rezistența oaselor, detoxifică organismul, menține sănătatea inimii.

Ideal de consumat în stare proaspătă sub formă de sucuri.

Morcovi – conțin 90% apă

Pare o legumă banală, dar ce bine mai face organismului! Morcovii conțin Vitamina A, C, B1, B2, Calciu, Magneziu, Fier, Sodiu, Fosfor. Părintii ne sfătuiau mereu să mancăm morcovi dacă vrem să avem vederea bună. Nu era o vorbă la întâmplare pentru a ne convinge să mancăm morcovi, ci este cât se poate de adevărată.

Grapefruit – conține 90% apă

Citricele sunt bogate în nutrienți, conțin numeroase vitamine și minerale, iar un pahar de suc de grapegruit ține doctorul deoparte.

Năsturel – conține 90% apă

Năsturelul ( untișorul) este o plantă de sezon și apare primăvara. Forma frunzelor este rotundă, frunzele sunt lucioase și au culoarea verde-închis. Este o sursă excelentă de vitamina K, C, B, minerale precum Calciu, Magneziu, Potasiu, Cupru. Se adaugă în salate sau sucuri verzi, făcute la blender.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *