exfoliant-natural

Top 3 rețete de EXFOLIANTE NATURALE făcute acasă și care funcționează

Unii îl numesc scrub pentru corp, alții exfoliant sau gomaj. În esență, este vorba despre același lucru: exfoliază pielea și o ajută să scape de celulele moarte, o hidratează totodată și o lasă catifelată.

După cum bine știi, în timpul procesului de regenerare a pielii, care durează peste 20 de zile, are loc o migrare a celulelor din profunzime către suprafața cutanată. Aceste celule îmbătrânesc treptat și ajung să formeze la suprafața pielii un strat de celule care se exfoliază în permanență. De aceea, este bine și indicat să ne exfoliem pielea de pe întregul corp, măcar o dată pe săptămână.

Mereu mi-a plăcut să am grijă de pielea mea, indiferent de anotimp. De peste 12 ani cumpăr produse și testez rețete pentru ten și corp. Pentru mine, reprezintă un ritual de îngrijire și un adevărat răsfăț al simțurilor.

Indiferent ce produse testez din comerț atât pentru piele, cât și pentru păr, mereu revin la rețetele făcute acasă din ingrediente naturale, deoarece au un impact major asupra organismului și pielii, știu exact ce produse îmi aplic pe corp și nu costă o avere.

Următoarele rețete de exfolianti sunt utile pentru menținerea frumuseții pielii. Se prepară ușor acasă, din ingrediente naturale, iar procedura este simplă și poate fi făcută cu regularitate chiar sub duș. Poți face exfolierea cu scrub atât pe corpul uscat de sus în jos, cât și pe corpul umezit.

Exfoliantul poate fi păstrat într-un recipient închis etanș la temperatura camerei sau în frigider, chiar și pentru câteva săptămâni.

Exfoliant natural anticelulitic cu cafea și ulei de cocos

Ingrediente:

 • 2 linguri zaț de cafea
 • 2 lingurițe de loțiune de corp
 • 2 linguriță ulei de cocos
 • 1 linguriță miere

Amestecă toate ingredientele într-un bol, apoi aplică amestecul pe piele și freacă energic. La final, folosește un gel de duș pentru clătire.

Zațul de cafea curăță porii și îndepărtează celulele moarte, iar mierea și uleiul de cocos hidratează și uniformizează pielea.  După ce vei aplica acest exfoliant natural vei obține o piele catifelată, proaspătă și sănătoasă.

Exfoliant natural cu mălai și miere

Ingrediente:

 • 2 linguri mălai
 • 1 linguriță miere
 • Gel de dus
 • 1 linguriță ulei de cocos

Amestecă toate ingredientele  până când obții o pastă moale și, cu ajutorul mâinilor, aplică exfoliantul pe toată suprafața pielii. Masează întreaga zonă, iar la final folosește un gel de duș pentru clătire.

Scrubul cu mălai nu este util doar pentru curățarea pielii, ci ajută și la regenerarea țesutului conectiv, deoarece conține vitamina C.

Exfoliant natural cu zahăr și ulei de cocos

Exfoliant natural cu zahar

 Ingrediente:

 • 2 linguri zahăr ( alb sau brun )
 • 1 linguriță ulei de cocos
 • 1 linguriță miere

Amestecă toate ingredientele într-un bol și exfoliază întregul corp, inclusive tălpile. Pe lângă faptul că este un bun exfoliant, zahărul extrage toxinele din țesuturile pielii și îndepărtează natural excesul de ulei, fără a usca.

Scrubul cu zahăr păstrează pielea tânără, moale, catifelată și ajută la reînnoirea celulelor.

Mierea absoarbe impuritățile, hrănește pielea conferindu-i o strălucire naturală. Pentru un plus de hidratare, se adaugă și o linguriță de ulei de cocos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *