tratament-riduri

Tratamente naturiste împotriva ridurilor

Până pe la aproximativ 30 de ani nu avem nicio treabă cu ridurile. După 30, încet încet, încep să ne streseze micile linii fine de pe frunte, ori cele care apar în colţul ochiului când zâmbim.

Astfel, tot cercetam, notăm şi aplicăm câteva dintre cele mai eficiente remedii naturiste împotriva ridurilor, culese din literatura de specialitate şi folosite cu succes de cei mai în vârstă decât noi.

Înainte de toate, trebuie să specific: mult mai usor e să prevenim decât să vindecăm, mult mai uşor şi benefic e să întreţinem decât să corectăm. Asta o facem cel mai usor îmbrăţişând cu dragoste şi convingere un stil de viaţă sănătos.

Eliminaţi viciile, asiguraţi-vă odihna necesară şi alimentaţi-vă cu hrană bună, cu adevărat nutritivă, nu doar calorii goale, încercaţi să va eliberaţi cum şi cât se poate de stres şi să nutriţi sentimente bune şi frumoase faţă de cei din jur.

Departe de mine ideea de a vă ţine o predică şi stiu că majoritatea oamenilor susţin că au luat la cunoştinţă sfaturile de mai sus, dar am constatat că mult prea puţini le aplică.

Şi ele chiar sunt baza unui aspect fizic frumos, inclusiv de ţinere la distanţă a ridurilor pentru cât mai mult timp. Şi, totuşi, ridurile tot ne vor prinde din urmă la un moment dat, aşa că, să vedem cum le putem veni de hac, cu ajutorul unor tratamente tratamente naturiste împotriva ridurilor:

Mască din albuş de ou şi ulei de măsline

Albuşul de ou este bogat în multiple vitamine şi minerale, elementele sale nutritive, fiind temelia unui ten frumos. Uleiul de măsline îl folosim pentru a obţine un ten catifelat, fin, ca de bebeluş. Masca se realizează foarte simplu: albuşul de ou şi o lingură de ulei de măsline se bat bine cu o furculiţă.

Se aplică masca pe faţă, lăsându-se să acţioneze o jumătate de oră. Se îndepărtează cu apă călduţă şi eventual se aplică o cremă hidratantă. Aplicând tratamentul seara, înainte de culcare, dimineaţa ar trebui să avem bucuria rezultatelor.

Lifting cu drojdie şi lămâie

Avem nevoie de două linguri de lămâie şi 20 g de drojdie, le amestecăm într-un mic bol, pe care îl punem apoi la bain-marie, într-un alt vas, cu apă fierbinte pentru 5 minute. Se amestecă ingredientele până la omogenizare, apoi se aplică masca pe faţă.

Se lasă să acţioneze 15 minute , apoi se îndepărtează cu apă călduţă. În cazul tenului sensibil, nu se recomandă utilizarea acestui tratament de mai mult decât de 2 ori pe lună. După câteva utilizări, ne vom bucura de mai multe efecte benefice decât de atenuarea ridurilor.

Tratamentul cu orez, lapte şi miere

Acesta e tratamentul meu preferat, destul de simplu de făcut, din doar 3 ingrediente. Orezul e un ingredient grozav, folosit intern sau extern: ne ajută la păstrarea siluetei, ne oferă energie, întreţine sănătatea şi frumuseţea pielii. Orezul e faimos pentru proprietăţile sale de curăţare, tonifiere, netezire şi catifelare a tegumentelor.

Laptele are acţiune emolientă, iar mierea hidratează. Pentru o aplicare a acestui tratament avem nevoie de: o lingură de lapte, una de miere şi 3 de orez. Orezul se fierbe foarte bine până devine atât de moale, încat prin zdrobirea lui să putem obţine o pasta. Apa în care a fiert orezul o pastrăm deoparte.

Punem peste pasta de orez, lingura de lapte încălzit, apoi cea de miere. Amestecăm bine şi aplicăm masca pe faţă, poate şi pe decolteu.

O lasăm să acţioneze între 30 de minute şi o oră, apoi clătim faţa cu apa în care a fiert orezul. Această apă fixează acţiunea tratamentului efectuat, având şi proprietăţile unui loţiuni de protecţie solară.

Această mască, aplicată de 2 ori pe săptămână, timp de câteva luni, poate şterge câtiva ani buni de pe chipul tău.

Să vă fie de folos aceste tratamente naturiste împotriva ridurilor şi nu uitați că adevărata frumuseţe porneşte din interior!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *