Îngrijirea-tenului-vara

Îngrijirea tenului pe timp de vară

Fiecare doamnă şi domnişoară e deosebit de preocupată de aspectul tenului ei.

Am putea spune fără exagerări că aspectul unghiilor şi a pielii, în special a tenului, reprezintă cartea de vizită a unei femei. După aspectul acestora, ea va fi înţeleasă într-un anumit mod de către societate. Astfel, este explicabilă nevoia femeilor de a avea un ten frumos.

Un ten frumos înseamnă un ten îngrijit în mod corespunzător în fiecare perioadă a anului. Aşadar, în cele ce urmează vom povesti puţin despre îngrijirea tenului pe timp de vară.

În primul rând rămân valabile şi esenţiale şi pe timp de vară şi în oricare alt anotimp, cele trei reguli fundamentale ale unui ten sănătos şi frumos: curăţare, exfoliere, hidratare.

Curăţarea este un pas vital pentru îngrijirea tenului pe timp de vară. Acest pas îl putem face cu diferite geluri care se gasesc în comerţ. Cel mai bine este să alegeți un astfel de gel din gamele dermato-cosmetice.

Fiecare alege acel produs de curaţare a tenului pe care îl consideră potrivit. Personal recomand folosirea uleiului de cocos sau a uleiului de măsline. Aplicați puţin ulei pe o dischetă demachiantă umedă şi vă curăţaţi astfel tenul, efectul va fi încântător. Pielea rămâne hidratată și luminoasă.

Cel mai bine pentru piele este să ne demachiem tenul cu produse cât mai naturale și să evităm cremele și produsele din comerț care conțin chimicale. Aici găsiți 6 rețete pentru un demachiant natural, preparat acasă.

Exfolierea. După curăţare, clar va veni exfolierea, prin care ne eliberăm tenul de celulele moarte, curăţim porii de depunerile neplăcute şi oferim tenului un aspect proaspăt şi luminos. Şi pentru exfoliere, desigur găsim fel şi fel de produse în comerţ.

Dar sincer, una dintre cele mai simple şi necostisitoare metode de exfoliere mi se pare următoarea: amestecăm o lingură de ulei de măsline cu o lingură de zaţ de cafea, ori tărâţe, ori mălai, aplicăm amestecul pe suprafaţa tenului, masând uşor.

După care clătim cu apă, călduţă. Eu de ani de zile folosesc metoda şi sunt foarte mulţumită. Iată și top 3 rețete de EXFOLIANTE NATURALE făcute acasă și care funcționează.

Hidratarea. Ritualul de îngrijire se încheie cu hidratarea, pentru a nu ajunge la o piele uscată după curăţare şi exfoliere. O variantă home made de hidratare ar fi următoare: se bate spumă un albuş de ou, apoi se amestecă o linguriţă de ulei de măsline şi una de miere.

Amestecul se aplică pe ten şi se lasă să acţioneze 15 minute, după care se clăteşte cu apă călduţă. Tratamentul va lăsa pielea hidratată, netezită, va ameliora cazurile de acnee şi riduri şi va oferi vitalitate.

Pentru îngrijirea tenului pe timp de vară nu trebuie să uităm de protecţia solară, mai exact fotoprotecţia fizică şi cea chimică. Fotoprotecţia fizică înseamnă că pentru a ne proteja tenul de arsuri sau pigmentări nedorite, va trebui să ne ferim de razele puternice ale soarelui. Evitaţi staţionarea îndelungă la bronzat în orele cele mai fierbinţi ale zilei, folosiţi o umbrelă la plajă, în cazul plimbărilor prin soare folosiţi o pălărie cu borul generos.

Fotoprotecţia chimică înseamnă protecţia cu ajutorul cremelor. E foarte important să cunoaştem cum funcţionează factorul de protecţie. De exemplu, la factorul de protecție de 25, o persoană blondă, cu pielea mai deschisă la culoare, va fi sub protecţie timp de 50 de minute după o aplicare, după care mai e necesară o aplicare.

Iar o persoană brunetă, care nu prezintă o piele foarte deschisă la culoare, va fi sub protecţia primei aplicări timp de 75 minute, după care se impune o nouă aplicare.

Alimentaţia, e de asemenea foarte importantă pentru îngrijirea tenului pe timp de vară. Se recomandă consumul mai crescut de citrice, pentru că au vitamina C, care hidratează şi oferă protecţie pielii.

Se mai recomandă consumul de alimente bogate în betacaroten, cum ar fi morcovii sau afinele, ceea ce va favoriza un pigment bun şi va asigura fotoprotecţia internă. Şi desigur, se impune necesitatea consumării a cel puţin 2 litri de apă pe zi, pentru un organism hidratat şi un ten frumos.

Vara e în general asociată cu concediile, vremea caldă şi frumoasă, soare, plajă, bucurie. Şi e minunat când reuşim să ne bucurăm măcar de unul din aceşti factori.

Dar pentru a nu strica bucuria cu accidente care afectează tenul şi strică buna dispoziţie, încercaţi să aveţi vedere sfaturile de mai sus. În rest, vara avem liber la soare şi distracţie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *