Realizarea unui web hosting

Ca sa inteleaga toata lumea, un web hosting se traduce in mod direct ca gazduire a unui site, si presupune inchirierea pe un anumit interval de timp a unui asa-zis spatiu de gazduire pe domeniul de stocare al unui server care are cel putin o legatura permanenta la internet. Tot ce trebuie sa faceti, in momentul in care doriti un web hosting, este sa va asigurati ca inchiriati un spatiu suficient pentru gazduirea site-ului dumneavoastra, pe care veti plati un abonament de inchiriere, a carui valoare depinde de marimea spatiului inchiriat.

Pentru a vi se permite accesul la spatiul inchiriat de dumneavoastra, trebuie sa stabiliti un fel de parola care poarta denumirea de nume de domeniu, cu ajutorul careia se poate ajunge la site-ul dumneavoastra. Acest nume de domeniu trebuie sa fie unic si cunoscut numai de dumneavoastra, iar in momentul in care doriti sa inchiriati un spatiu pe un server, trebuie sa il aveti deja stabilit. Daca site-ul dumneavoastra promoveaza o afacere sau cu ajutorul sau se realizeaza diverse vanzari online, cel mai bine ar fi sa folositi pentru numele de domeniu un keyword utilizat frecvent in continutul site-ului pentru care se face gazduirea. Indicat este sa va decideti asupra unui nume de domeniu care sa fie usor de retinut si care sa aiba legatura  cu site-ul dumneavoastra.

Pentru evitarea anumitor confuzii, puteti inchiria mai multe spatii de gazduire care sa aiba numele de domeniu asemanatoare sau sinonime. Daca dupa ce ati inchiriat un anumit domeniu de stocare pentru care ati stabilit si un nume de domeniu, site-ul dumneavoastra a suferit o serie de modificari de profil, puteti schimba oricand numele de domeniu, acesta din urma devenind numele de baza iar cel vechi va ramane de rezerva.

In momentul in care trebuie sa va hotarati asupra unui abonament de gazduire a site-ului dumnevoastra, trebuie sa cunoasteti foarte bine care este necesarul de spatiu de stocare a site-ului, tinand cont de tot ce presupune acesta (fisiere, imagini, reclame etc) pentru a nu avea supriza ca spatiul inchiriat sa fie insuficient sau sa platiti un abonament pentru un spatiu neutilizat in totalitate. In mod normal, un spatiu de cateva sute de mega este suficient pentru gazduirea unui site.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *