Generatorul, rezerva ta de energie electrica

Electricitatea venita direct de la compania de utilitati este grozava, asta pana cand ceva intervine si totul se intrerupe, iar luminile se sting. Penele de curent pot fi mai mult decat suparatoare, uneori putand chiar chiar sa-ti puna  viata in pericol. Asa ca, detinerea unui generator de rezerva, de un anumit tip, iti poate asigura energie electrica chiar si atunci cand furnizorul este in incapacitate sa faca acest lucru. Aceste generatoare vin in mai multe stiluri, toate diferite: care se conecteaza la unitati PTO pe tractoare, generatoare portabile, care functioneaza pe baza de gaz, motorina sau propan si altele care se conecteaza permanent, pentru a servi ca rezerva intregii case si care functioneaza cu propan sau gaz natural.

Dincolo de tipul de generator pe care doresti sa-l iei in considerare, trebuie sa tii cont, de asemenea, de dimensiunea necesara pentru a alimenta in mod adecvat nevoile tale de energie. Trebuie sa cantaresti daca esti in incercarea de a alimenta doar strictul necesar in timpul unei pene de curent sau doresti  energie deplina in timpul reviziei sau reparatiei liniilor de inalta tensiune. Calculati prima data consumul de energie electrica si folositi-l apoi ca o baza pentru puterea necesara a viitorului generator din casa dumneavoastra. Adaugati la puterea necesara luminii electrice prizele si aparatele electrice folosite si veti obtine energia electrica reala necesara. La toate acestea, nu uitati sa adaugati puterea de pornire suplimentara necesara pornirii anumitor lucruri, precum motoarele. Energia initiala necesara este mai mare decat energia de functionare, astfel incat sa fiti sigur ca ati facut corect calculele.

Puterea in wati afisata de catre un producator pe lista lor de generatoare este puterea cu care acestea functioneaza. Prin urmare, daca aveti un generator cu o putere de 6.500 de watt si ati calculat un necesar de 5.000 W, insa puterea de pornire este la valoarea de 15.000 W, ati subdimensionat deja generatorul. Cele mai multe generatoare au un ghid al puterii de pornire, dar daca nu-l gasiti, contactati producatorul pentru a afla aceasta valoare inainte de cumparare. Ca regula generala, puterea de pornire este aproximativ dublul puterii de functionare; 13.000 de wati in acest caz. Esti deja detinatorul unui generator si tocmai ai descoperit ca nu are suficienta energie pentru casa ta? Nu dispera! Exista unele generatoare care sunt capabile sa genereze energie la o valoare mai mare, deci nu este totul pierdut. Punerea treptata in functiune a aparatelor electrice si nu toate o data, ar trebui sa-i lase generatorului suficienta putere de pornire pentru a asigura ulterior energia necesara nevoilor locuintei dumneavoastra.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *