tratamente-cearcane

Tratamente naturiste împotriva cearcănelor

Indiferent cât de sănătos încercăm să trăim, cearcănele sunt o neplăcere cu care fiecare dintre noi ne-am întâlnit cel puţin o dată. Cu toţii ştim cum se manifestă această neplăcere pe chipul nostru şi cât sunt de neplăcute întrebările celor din jur, referitoare la semnele lasate de ea, sub ochii nostrii.

Desigur, nenumărate produse cosmetic din zilele noastre ne oferă soluţii rapide contra cearcănelor. Doar că, de multe ori, aceste produse sunt mult prea costisitoare pentru omul de rând.

În plus, nu putem şti ce fel de efecte, mai mult sau mai puţin nocive, vor avea, în timp, substanțele chimice din aceste produse cosmetice. Tot mai multe persoane optează pentru varianta naturistă de rezolvare a unei probleme, dacă această variantă le este oferită.

Aşadar, vă ofer câteva tratamente naturiste împotriva cearcănelor, uşor de pus în practică, pe o piele demachiată şi curăţată.

Bicarbonatul de sodiu este considerat unul dintre cele mai bune tratamente naturiste împotriva cearcănelor, cu rezultate doar după două ore. Este un preparat simplu, care se poate obţine uşor, acasă, din doar două ingrediente: ceai de muşetel sau apă caldă şi bineînțeles bicarbonatul de sodiu.

Într-o cană cu ceai de muşetel sau apă caldă amestecă bine o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Apoi umezeşte bine o dischetă demachiantă cu soluţia obţinută şi aplic-o pe pleoape şi zona de sub ochi, lăsând să acţioneze 10-15 minute.

Clăteşte-ţi faţa cu apă rece, din abundenţă, eventual mai aplică o cremă hidratantă, cum ar fi crema de galbenele sau muşetel, cât mai bio obţinută, apoi peste o oră şi câteva minute, bucură-te de rezultate!

Cartoful, fiind o legumă bogata in vitamine si minerale, ajută nu doar în cazul ridurilor ci şi în cazul ochilor obosiţi. În plus, ajută la catifelarea pielii.

Pentru cearcăne, metoda e simplă: dă pe răzătoare un cartof, iar produsul obţinut pune-l în două comprese de tifon, pe care aplică-le pe pleoape şi zona de sub ochi, lăsând să acţioneze 10-15 minute.

Laptele. Îmbibă două dischete demachiante în lapte proaspăt de vaca (sau chiar matern, dacă eşti mămică) şi aplică-le pe pleoape şi zona de sub ochi, lăsând să acţioneze 10-15 minute. Acidul lactic va atenua considerabil aspectul inestetic al cearcănelor.

Muşeţelul, este un puternic antiinflamator, înlocuitor naturist al al hidrocortizonului. Nimic mai simplu decât să îţi faci un ceai de muşetel, pe care să îl consumi neîndulcit, apoi aplici pliculetul de ceai pe pleoape şi zona de sub ochi.

Aplicată zilnic, metoda ar trebui să îţi ofere rezultate satisfăcătoare, într-o săptămână. Mai poţi folosi ceai verde sau negru, aplicând aceeaşi metodă. În plus, ceaiul verde ajută la slăbit iar cel negru poate fi un înlocuitor sănătos al cafelei.

Uleiul de migdale, bogat în vitamina E, foarte necesară pielii, în grăsimi sănătoase, calciu şi magneziu, este un aliat de nădejde în metodele naturiste de înfrumuseţare şi un luptător bun împotriva cearcănelor. Trebuie doar să pui câteva picături de ulei de migdale pe pielea de sub ochi şi să masezi usor, până se absoarbe. Preferabil să îl aplici seara, ca să poată acţiona până dimineaţa.

Cearcănele, o neplăcere de care poţi scăpa simplu şi natural, pot fi diminuate și chiar estompate cu ajutorul acestor tratamente naturiste. Aceste ar fi câteva din cele mai bine cunoscute tratamente naturiste împotriva cearcănelor, cu efecte garantate.

Dacă totuşi, după una 1-2 săptămâni de la aplicarea lor nu observaţi nici o îmbunătăţire a aspectului pielii din zona de sub ochi, vă recomand călduros să mergeţi la medic pentru analize, pentru a preveni orice afecţiune mai gravă şi să vă reconsideraţi stilul de viaţă, în vederea adoptării unui stil de viaţă sănătos, care să vă menţină tonici şi bucuroşi. Până atunci, vă doresc ca tratamentele naturiste împotriva cearcănelor să vă fie de folos!

Puteți citi și articolul nostru în care vă sfătuim cum să acționați în mod natural, împotriva ridurilor: Tratamente naturiste împotriva ridurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *