măști-naturale

3 rețete de măști naturale pentru păr în sezonul rece

De fiecare dată când trecem în alt anotimp, părul și pielea mea au nevoie de îngrijiri mai speciale. Am un ten mixt, iar în sezonul rece-spre uscat, așa că trebuie să-l hidratez foarte bine.

La fel trebuie să procedez și cu părul. Încerc să-i fac câte o mască naturală acasă, măcar de 2 ori pe lună. Pentru ca rezultatele să se vadă mai repede și să fie pe termen lung, este indicat să-i facem părului câte o mască în fiecare săptămână.

Din cauza factorilor externi, părul își schimbă structura și devine mai aspru, mai uscat și își pierde strălucirea, așa că o mască de par sau un tratament reprezintă un must-have în acest sezon.

În general, prefer să-mi fac eu măștile de păr acasă, deoarece ingredientele naturale funcționează mai bine pe tipul meu de păr ( moale, fir subțire ) și este și mai comod. În timp ce las masca să acționeze, în jur de 2-3 ore, mă uit la un film, un serial sau gătesc. Atunci când nu mi-o prepar acasă, testez diferite măști din comerț, tot pe bază de ingrediente naturale.

Înainte de a-i face o mască părului, trebuie să încercați să-i tundeți vârfurile cât mai des și să folosiți un spray protector înainte de a utiliza placa, ondulatorul sau uscătorul de păr.

Iată cele 3 rețete de măști naturale pe care mi le fac pentru păr și funcționează.

Mască de păr cu gălbenuș de ou și ulei de ricin

Această mască ne ajută să hrănim părul în profunzime și să-i accelerăm creșterea.

Ingrediente:

 • 1 gălbenuș de ou ( sau mai multe, dacă aveți părul mai lung )
 • 10 picături ulei de ricin
 • 1 linguriță ulei de măsline
 • Vitamina A uleioasă
 • 3 picături de tinctură de ardei iute ( favorizează creșterea părului ; o găsiți în farmaciile naturiste )

Amestecați bine toate ingredientele și aplicați pe păr de la rădăcină până la vârf. Prindem părul într-un coc și îl acoperim cu o cască de duș sau cu o pungă de plastic. Rămânem cu această împachetare cel puțin 2 ore, după care clătim cu apă caldă, șamponăm bine ( chiar de 2 ori ), folosim balsam, după care clătim.

Mască de păr cu ulei de cocos și miere

Această mască aduce strălucire părului, îl face ușor de periat, hidratează firul și îi oferă un aspect sănătos.

Cantitățile pe care le-am folosit eu sunt pentru un păr cu o lungime medie. În cazul în care aveți părul lung și bogat, puteți să le dublați.

Ingrediente:

 • 2 linguri de ulei de cocos
 • 2 lingurițe de miere
 • 4 picături de Vitamina A uleioasă
 • 1 linguriță de ulei de ricin
 • 3 picături de tinctură de ardei iute

Amestecați bine toate ingredientele. În cazul în care uleiul de cocos are consistența unui unt, puteți să-l băgați la cuptorul cu microunde pentru 20 de secunde și devine lichid. Aplicați masca pe păr de la rădăcină până la vârf. Strângeți părul într-un coc și îl acoperiți cu o cască de duș. Este indicat să lăsați să acționeze pentru cel puțin 1 oră. Clătiți cu apă caldă, șamponați, după care clătiți. Veți observa că uleiul de cocos face minuni pentru păr.

Mască de păr pe bază de uleiuri calde

Această mască este potrivită pentru toate tipurile de păr ( la fel și celelalte prezentate mai sus ), amestecul se aplică cald și se folosesc mai multe tipuri de uleiuri, pentru ca tratamentul să fie complet.

Ingrediente:

 • 1 linguriță ulei de măsline
 • 1 linguriță ulei de argan
 • 1 linguriță ulei de ricin
 • 1 linguriță ulei de avocado
 • 1 linguriță ulei de mango

Fiecare ulei în parte acționează diferit. Uleiul de măsline este benefic pentru scalp, elimină mătreața și uscăciunea. Uleiul de argan ajută părul să nu se mai rupă și să nu mai cadă. Uleiul de ricin stimulează creșterea părului și conține vitamina E, minerale și proteine.

Uleiul de avocado este bogat în vitamina A, E și D care hrănesc părul și îi oferă vitalitate. Uleiul de mango conține vitamina A și C care au un efect direct asupra creșterii părului.

Amestecați toate ingredientele, aplicați tratamentul pe toată lungimea părului și lăsați să acționeze pentru 1 oră. Clătiți cu apă caldă, șamponați foarte bine, chiar de 2-3 ori, deoarece tratamentul are în compoziție doar uleiuri și nu se duc la o primă șamponare. Aplicați balsam și clătiți.

Sper că v-au fost de ajutor rețetele pe care le folosesc pentru păr în sezonul rece. Uleiurile se găsesc în farmaciile naturiste, iar prețurile sunt foarte bune.

Îmi puteți lăsa în comentarii și rețetele voastre care au funcționat, dar și cele care nu au dat niciun rezultat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *