legume-de-consumat-vara

TOP 7 cele mai bune legume de consumat pe timpul verii

Pe timpul verii, organismul uman consumă un surplus de energie, pentru că prin transpirație, se elimină o cantitate importantă de vitamine și săruri minerale. De aceea este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și fructe.

Legumele înseamnă hrană adevărată. Bogate în fitonutrienţi, asigură organismului necesarul de vitamine, minerale şi fibre care menţin sau recâştigă sănătatea şi vitalitatea organismului. Iată câteva dintre cele mai benefice legume ale verii.

Castraveţii sunt printre cele mai bogate legume în apă, aşadar, sigur vă veţi menţine organismul hidratat dacă îi includeţi în meniul zilnic. Apoi, fac parte din acele alimente care se laudă cu caloriile negative, asta însemnând că organismul va consuma mai multe calorii pentru a digera castravetele pe care l-aţi mâncat decât castravetele însuşi.

Deci, ne hidratrează, ne oferă senzaţie de sațietate şi ne ajută să slăbim. Dacă e să ne referim la bolile a căror vindecare o poate grăbi prin atribuţiile sale, trebuie să menţionăm afecţiunile renale.

Fiind bogaţi în apă, castraveţii, consumaţi regulat, dizolvă şi elimină nisipul şi pietrele de la rinichi. Totodată , reduce acidul uric din organism. Conţine vitaminele A, C şi complexul B ceea ce întăreşte sistemul imunitar, oferă energie şi întreţine frumuseţea pielii. În plus, mai conţine silică, o substanţă care întăreşte muşchii şi articulaţiile.

Roşiile.

Cui nu-i plac roşiile? Tuturor ne plac, chiar dacă în diferite forme. Şi pe bună dreptate, pentru că nu sunt doar gustoase şi hrănitoare, dar ar putea fi privite ca o adevărată farmacie naturistă cuprinsă într-o legumă.

La fel ca şi castraveţii, ne hidratează intens, au calorii negative, deci ne ajută să slăbim, reducând grăsimile din organism. Ceea ce mi se pare o rânduială grozavă a naturii este că avem parte de ele din belşug vara, cand avem mai mare nevoie, pentru că, prin compuşii săi, roşiile au capacitatea de a proteja pielea de razele ultraviolete nocive.

Roşiile au efect anticancerigen, datorită licopenului, un antioxidant care luptă contra radicalilor liberi care deformează celulele sănătoase. Roşiile conţin multiple vitamine: A, K, C, complexul B, magneziu, fosfor, cupru, toate necesare stării de sănătate, frumuseţe şi bunăstare.

Dovleceii.

Dovlecelul este foarte sărac în calorii şi foarte bogat în vitamine.

Printre cele mai cunoscute calităţi ale lui se numără şi capacitatea de a îmbunătăţi vederea, datorită unor substanţe din compoziţia sa, cum ar fi beta-carotenul, luteina şi zeaxantina. Aşadar, este foarte recomandat să îi includeţi în dietă , mai ales dacă suferiţi de diferite bolioculare, miopie, cataractă, etc. În plus, sunt bogaţi în nutrienţi precum potasiu, vitamina A, C, câteva vitamine din complexul B și magneziu.

Asta însemnă că datorită vitaminei B din compoziţia lor, dovleceii protejează teaca de mielină, deci consumul constant de dovlecel ne fereşte de scleroza multiplă.

Vitamina C transformă dovlecelul într-un tratament antialergic şi antiinfecţios. Dovleceii mai ajută la prevenirea şi tratarea trombozelor, susţin mobilitatea articulaţiilor şi previn infarctul.

Vinetele

Vinetele au calităţi remarcante pentru sănătate. Asemeni roşiilor şi castraveţilor, vinetele conţin multă apă, hidratându-ne intens.

Au în compoziţie magneziu, despre care ştim că ne ajută în combaterea stresului şi oferă o stare de bine, potasiu, care susţine buna funcţionare a inimii, calciu – necesar oaselor, vitamina A şi C, bune pentru sistemul imunitar şi frumuseţea pielii. Vinetele ne ajută să pierdem kilogramele în plus, fiind sărace în calorii şi ne ajută digestia, fiind bogate în fibre.

Pentru că au magneziu, responsabil cu starea de bine, consumul de vinete este recomandat în stările de stres, nervozitate şi insomnie.

Fasolea verde pare să le aibă pe toate: proteine şi fibre din belşug, vitaminele A, C, K şi complexul B, acizi graşi omega 3, minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, fosfor, cupru.

Astfel, fasolea verde, reglează colesterolul din organism şi protejează sistemul cardiovascular cu ajutorul antioxidanţilor, previne retenţia de apă, elimină toxinele, prin rolul său diuretic îmbunătăţeşte circulaţia, are rol antiseptic şi anticancerigen, întreţine sănătatea ochilor, reglează glicemia şi tensiunea arterială. Ce poţi cere mai mult de la o legumă?

Spanacul. Pentru că e verde, e preferatul meu! Pentru că e verde, ştim că are clorofilă care ne ajută la îmbunătăţirea sistemului digestiv, protejează sănătatea aparatului reproducător, metabolismul este stimulat, imunitatea întărită, celulele reînnoite. Toate acestea fac verdele de dorit pentru orice persoană care ţine la sănătate.

Pe lângă clorofilă, spanacul mai conţine numeroşi nutrienţi care aduc multe beneficii organismului: antioxidanţii, vitaminele şi potasiul, protejează creierul, creşte capacitatea de concentrare şi activitatea neuronală.

Tot datorită potasiului, spanacul ne reglează tensiunea arterială şi ne ajută în caz de gută şi artrită. Complexul de minerale şi vitamine protejează sănătatea oaselor, dinţilor, unghiilor şi frumuseţea pielii.

Ciupercile. Unii oameni au o pasiune pentru culesul ciupercilor, de dragul activităţii în sine, pentru că e relaxant şi antrenant în acelaşi timp.

Dar oamenii culeg ciuperci nu doar de plăcere, ci şi pentru beneficiile lor. Ciupercile sunt şi ele recomandate în curele de slăbire, fiind sărace în grăsimi şi carbohidraţi.

Sunt bogate în potasiu şi fosfor, ceea ce susţine sistemul osos, dantura şi activitatea intelectuală. Mai conţin seleniu, benefic pentru fertilitatea la femei şi bărbaţi. Sunt bogate în vitamine care susţin imunitatea, acurateţea vederii şi sistemul nervos.

În concluzie, pot spune doar că vă recomand cu drag şi bucurie să încercaţi pe cât cu putinţă să înlocuiţi vizita la farmacie cu vizita în piaţă, pentru a înlocui medicamentele cât se poate, cu alimentaţia naturală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *