vremea-in-Thailanda-in-Octombrie

Vremea în Thailanda în Octombrie

Dacă intenționați să călătoriți în Thailanda în luna octombrie și doriți să aflați ce vreme veți găsi la sosirea dvs. în țară, acordați atenție acestui articol.

Vremea în Thailanda în octombrie este oarecum imprevizibilă, deoarece va coincide cu sfârșitul sezonului ploios într-o mare parte a țării, astfel încât veți găsi soare și temperaturi plăcute sau zile în care ploile și musonii sunt foarte frecvente.

În orice caz, este o lună bună să călătoriți în Thailanda, deoarece este sezonul scăzut, prețurile sunt mai joase și vremea este destul d eok pentru această perioadă a anului.

Vacanță în Thailanda în octombrie

Există trei anotimouri pe care le veți găsi în Thailanda de-a lungul anului – uscat, călduros și ploios – și în funcție de zonă și de luna în care călătoriți, vă veți bucura de zile plăcute cu temperaturi spectaculoase sau veți avea parte de ploi abundente și musoni.

Chiar și așa, așa cum spunem întotdeauna, orice moment al anului este bun pentru călătoria în Thailanda.

 • Sezonul uscat – Nici un oraș nu va fi în sezonul uscat  în luna octombrie.
 • Sezonul călduros – Koh Phangan.
 • Sezonul ploios – Koh Samui, Koh Tao, Krabi, Pattaya, Chiang Mai.

Zone cu vreme bună în Thailanda în luna octombrie

Timpul din luna octombrie în Thailanda coincide cu sfârșitul sezonului ploios în cea mai mare parte a țării, în special în acele zone care se află lângă zona de la Marea Andaman. Insula Koh Phangan este unul dintre locurile unde veți găsi un climat mai bun în luna octombrie, deși în zonele din Thailanda de nord și centrală, deși se află încă în sezonul ploios, vremea se îmbunătățește și pot fi vizitate, fără probleme, orașe precum Phuket, Koh Phi Phi, Bangkok sau Chiang Mai, printre altele.

 • Koh Phangan
 • Bangkok
 • Phuket
 • Phi Phi

Zone de evitat în luna octombrie

În luna octombrie, climatul din Thailanda începe să se normalizeze, deși există zone precum insulele Koh Samui sau Koh Tao, care ar putea fi mai bine să le vizităm într-o altă perioadă a anului, deoarece în octombrie coincide cu începutul sezonului ploios în Golful Thailandei, întâmpinând ploi torențiale, care nu vă permit să vă bucurați 100% de plajele spectaculoase ale acestor două insule paradisiace.

Vremea în Thailanda în Septembrie

Mergeți în vacanță în Thailanda și doriți să știți în ce lună veți găsi un climat mai bun? Deși nu ar trebui să aveți nicio problemă în orice moment al anului, deoarece este o țară cu un climat tropical în care temperaturile plăcute sunt constante, există anumite luni care ar putea să nu fie cele mai bune pentru a vă bucura de o vacanță plăcută în Thailanda.

Climatul din Thailanda în septembrie este sfârșitul sezonului ploios în majoritatea regiunilor țării. Ceea ce interesant pentru turiști este că în septembrie va fi sezonul scăzut și vă puteți bucura de vacanță fără prea mult turism iar prețurile hotelurilor și restaurantelor sunt mult mai ieftine.

Vacanță în Thailanda în septembrie

Thailanda este o țară care are trei anotimpuri de-a lungul anului, iar în funcție de lună și de zona pe care o călătoriți, veți găsi un anotimp sau altul. Sezonul rece este cel care aduce un climat mai bun, dar și cel care va avea prețuri mai mari.

Sezonul călduros este perioada în care temperaturile vor fi mai mari, deși dacă suporți căldura călătoria în Thailanda nu va fi o problemă pentru tine. Iar în sezonul ploios, în funcție de zonă, puteți găsi ploi abundente și musoni.

Să vedem ce sezon veți găsi în fiecare dintre cele mai importante orașe din Thailanda în luna septembrie.

 • Sezonul uscat – În luna septembrie, nici un oraș nu va fi în sezonul uscat.
 • Sezonul călduros – Koh Samui și Koh Tao.
 • Sezonul ploios – Phuket, Koh Phi Phi, Chiang Mai, Bangkok, Krabi, Pattaya.

Zone cu vreme bună în Thailanda, în luna septembrie

Luna septembrie va coincide cu sezonul ploios în Thailanda, dar dacă mergeți în căutarea plajelor paradisiace, pe care țara le oferă, cele mai bune locuri de vizitat în Thailanda în septembrie vor fi insulele Koh Samui și Koh Tao, care se află în sezonul călduros cu soare și temperaturi ridicate, ideale pentru scufundări răcoritoare în plajele spectaculoase pe care le veți găsi aici.

 • Koh Samui
 • Koh Tao

Zonele de evitat în luna septembrie

Dacă nu vă place ploaia, luna septembrie nu este cea mai bună pentru a cunoaște Thailanda, deoarece, cu excepția unor zone ca Koh Samui sau Koh Tao, în restul țării va trebui să vă obișnuiți cu sezonul ploios și musonic, mai ales în orașe ca Phuket , Koh Phi Phi, Chiang Mai sau Bangkok, care sunt în plin sezon ploios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *